De problemen blijven zich opstapelen voor voetballer Quincy Promes. De voormalig Ajacied kreeg woensdag te horen dat hij voor zes jaar de gevangenis in moest. Afgelopen jaren kwam de voetballer met verschillende misdrijven groot in het nieuws. De celstraf kreeg de voetballer voor de handel in verdovende middelen. De speler van Spartak Moskou werd veroordeeld voor het betrokken zijn bij het binnenhalen van twee grote partijen in verdovende middelen. Het ministerie wil Quincy Promes ditmaal een stap voor zijn door beslag te leggen op al zijn panden. Hiermee wil justitie voorkomen dat hij miljoenen kan wegsluizen met de verkoop van zijn panden.

Openbaar Ministerie wil vermogen van Quincy Promes terugpakken

Quincy Anton Promes is een Nederlandse profvoetballer, rapper en inmiddels veroordeeld crimineel. Als voetballer kwam Promes tot februari 2021 uit voor Ajax. Eerder in zijn carrière kwam hij uit voor FC Twente, Go Ahead Eagles, Spartak Moskou en Sevilla. De voetballer is ook een Oranje-international. Promes debuteerde in 2014 in het Nederlands elftal. Promes werd al een keer eerder veroordeeld tot een celstraf. De eerste keer werd Promes veroordeeld tot een celstraf omdat hij betrokken was bij een steekpartij op zijn neef. De steekpartij vond plaats op een familieverjaardag in Abcoude. Quincy Promes voetbalt momenteel al een paar jaar bij het Russische Spartak Moskou en is daar uitgegroeid tot een ware clublegende. Waarschijnlijk blijft de 32-jarige geboren Amsterdammer daar nog wel even, om zo zijn straf te ontlopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Eerder verkocht Quincy Promes zijn penthouse aan Martin Garrix. Het Openbaar Ministerie wil hier echter dit maal een stokje voor steken. De voetballer was betrokken bij het binnenhalen van twee grote partijen verdovende middelen in de haven van Antwerpen. Het incident zou zich allemaal hebben afgespeeld in januari 2020. Zodat de voetballer niet volledig aan zijn straf kan ontkomen heeft het Openbaar Ministerie een ontnemingsvordering aangekondigd. Dit is een procedure om het vermogen van criminelen terug te pakken dat ze verdiende met criminele activiteiten. Het bleef deze keer niet alleen bij een aankondiging, Justitie kwam een aantal weken geleden al in actie.

Beslag gelegd op woningen met een waarde van meer dan € 10 miljoen

Justitie stuurde een twee weken geleden al een gerechtsdeurwaarder op pad. Er werd beslag gelegd op maar liefst negen woningen die op de naam van Quincy Promes staan. Promes heeft allerlei luxe woonhuizen op zijn naam staan in onder meer Amsterdam, Utrecht, Abcoude en Almere. Door deze actie van het ministerie kan de voetballer geen truc uithalen om zijn vermogen weg te sluizen. Hoeveel de woningen van de voetballer precies kosten is niet bekend, het gaat echter wel om vele miljoenen. De woningen zullen naar waarschijnlijkheid meer dan € 1o miljoen opleveren. Hoeveel geld het Ministerie precies terug wil halen bij Promes is nog niet bekend. Of het ook om de woning gaat waarop de gestoken neef van Promes beslag heeft laten leggen is niet bekend. Zijn advocaat, Yehudi Moszkowicz, liet beslag leggen op een woning in Leidsche Rijn voor € 630.000.

Promes ontkent zelf zowel de steekpartij als de smokkel van de verdovende middelen. De voetballer zit zelf de komende tijd nog veilig in Rusland. Promes hoopt hier de arrestatie te kunnen ontlopen, terwijl zijn advocaten het woord doen. Hij probeert daarnaast constant een Russisch paspoort te bemachtigen, dit is tot het heden nog niet gelukt. Met een Russisch paspoort kan de voetballer nog makkelijker uit de handen van de Nederlandse uitspraak blijven. Promes zit veilig in Rusland zolang de straffen niet onherroepelijk zijn en de beroepsprocedures nog niet zijn afgerond. De voormalig Ajacied maakte deel uit van een groot netwerk, in dit netwerk had de voetballer een leidende rol en financierde hij verschillende zaken. De rechtbank van Amsterdam vindt het kwalijk dat de voetballer deelnam in dit circuit, omdat hij al genoeg zou moeten verdienen met het voetbal.