Voetballer Kylian Mbappé zal zeer binnenkort een contract tekenen bij het Spaanse Real Madrid. De Franse superspits wil niet langer uitkomen bij de Franse topclub Paris Saint-Germain en heeft bekend gemaakt zijn contract niet te willen verlengen. De Fransman zijn contract loopt 1 juli af en hierdoor kan de voetballer transfervrij vertrekken. Met het ondertekenen van het Spaanse contract zou de sterspeler een flink bedrag in de wacht slepen. In eerste instantie leek het alsof Mbappé achteruit zou gaan met zijn nieuwe contract, maar niets blijkt minder waar.

Mbappé levert flink in vergeleken met vorige contract aanbieding Real Madrid

Kylian Mbappé Lottin is een Frans voetbaltalent die doorgaans als centrumspits of als vleugelspeler speelt. Hij komt momenteel uit voor Paris Saint-Germain, waar hij in mei 2022 zijn contract verlengde tot medio 2025. In 2022 was er ook als spraken van een overstap naar Real Madrid, maar toen bleef Mbappé trouw aan de club uit Parijs ondanks het astronomisch hoge salaris dat hem werd beloofd. De Fransman mocht in 2017 op 19-jarige leeftijd al zijn debuut maken voor het Franse voetbalelftal. De club uit Parijs nam de voetballer over van AS Monaco voor € 180 miljoen, na hem een jaar gehuurd te hebben. De voetballer is een ware doelpunten machine, hij scoorde voor PSG 244 keer en gaf 105 assists in 291 wedstrijden. Ook voor het Franse elftal is de aanvaller altijd gevaarlijk, tijdens de WK-finale in 2018 maakt Mbappé een doelpunt tegen Kroatië. Tijdens het laatste wereldkampioenschap scoorde de Fransman zelfs drie keer tegen Argentinië, dit was echter niet genoeg.

Na de eerder mislukte poging in 2022 zou het nu dan eindelijk tijd zijn. Een Spaanse bron meldde zelfs dat Kylian Mbappé en Real Madrid in het geheim al twee weken geleden tot een definitief akkoord zijn gekomen. Volgens BBC klopt hier echter niets van, volgens het nieuwsimperium naderen de twee partijen wel een contract. Mbappé zou zijn krabbel zetten onder een contract van vijf jaar bij Real Madrid. Volgens de geruchten in 2022 zou de Fransman bij Real Madrid circa € 50 miljoen per jaar verdienen en dit was exclusief bonussen. In het nieuwe contract, wat ieder moment getekend kan worden, gaat de aanvaller slechts € 15 miljoen per jaar verdienen.

Tekenbonus van maar liefst € 150 miljoen

Momenteel zou de Fransman € 70 miljoen bruto verdienen per jaar bij Paris Saint-Germain. Aan het eind van het jaar blijft hier zo een € 32 miljoen netto van over. Real Madrid gaat hem dit bedrag duidelijk niet betalen aan salarissen. Op het eerste gezicht lijkt het of Mbappé flink achteruit gaat met zijn nieuwe salaris van € 15 miljoen per jaar. Hier komt echter de aap uit de mouw, Mbappé zou een tekenbonus krijgen van maar liefst € 150 miljoen. Deze tekenbonus is verdeeld over de vijf jaar die de Fransman gaat tekenen. Er al dus ieder jaar € 30 miljoen boven op zijn € 15 miljoen salaris komen. Uiteindelijk komt Mbappé dus op een salaris uit van € 45 miljoen. Met zijn nieuwe salaris verdient hij dus net iets meer dan dat hij verdiende bij Paris Saint-Germain.

Op het financiële vlak gaat de Fransman er dus maar een klein stukje op vooruit. De Fransman zou volgens geruchten de overstap willen maken naar de club uit Madrid omdat hij dolgraag de Champions League wil winnen. Met het team uit Parijs lukte hem dit tot nu toe niet. Met de huidige selectie van Real Madrid lijkt de kans een stuk groter dat de voetballer hier zijn droom kan verwezenlijken. Dat Mbappé de overstap naar Real Madrid kiest boven het aanbod van andere clubs uit Europa komt niet uit de lucht vallen. De wereldspits maakt er geen geheim van dat Real Madrid altijd al zijn droomclub was. Als Mbappé uiteindelijk de overstap maakt zal hij een aanval gaan vormen met een aantal van de meest getalenteerde spelers van het moment zoals Jude Bellingham, Vinícius Júnior en Rodrygo.