Zoals bij iedere jaarlijkse transferwindow wordt er tot aan sluitingstijd met geld gesmeten. Zakenwaarnemers in binnen- en buitenland waren de afgelopen periode druk in de weer om spelers uit hun stal bij de beste clubs naar binnen te moffelen. En daar zijn zoals we ondertussen weten van het mondiale Europese behoorlijk wat nullen mee gemoeid.

Hoogtepunten van 2022: de 22-jarige Dušan Vlahović van Fiorentina naar Juventus (€ 70 miljoen), de 21-jarige Ferran Torres van Manchester City naar FC Barcelona (€ 55 miljoen) en de 25-jarige Luis Diaz van Porto naar Liverpool (€ 40 miljoen). Maar ook enkele Nederlandse spelers wisseleden van club. Zo wordt Donny van de Beek gehuurd door Everton en maakt Wout Weghorst de overstap van Wolfsburg naar hekkensluiter Burnley.

Kylian Mbappé naar Real Madrid

Maar de meest besproken transfer van dit jaar, is ongetwijfeld die van de 23-jarige Kylian Mbappé, die Parijs zal verlaten om uit te komen voor Los Blancos. Geruchten gingen al langer dat hij het niet meer naar zijn zin had bij Paris-Saint Germain en dat Madrid zijn ‘droombestemming’ is, dus was het niet de vraag of, maar wanneer hij zou vertrekken.

Gezien zijn aflopend contract, tot deze komende zomer, wordt hij al geruime tijd in verband gebracht met een potentiële transfer naar Real Madrid. In de zomer van 2021 waagde de club van  Florentino Pérez meerdere pogingen om de aanvaller in te lijven, maar het schatrijke Paris-Saint Germain van Nasser Al-Khelaïfi gaf niet thuis.

Volgens het Duitse dagblad de BILD heeft de Franse aanvaller toch een persoonlijk akkoord bereikt met Real Madrid, die PSG geen transfersom hoeven te betalen (transfervrij), maar het jaarsalaris compenseert dat wel weer. Hij gaat namelijk circa € 50 miljoen per jaar verdienen, exclusief bonussen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Een van de beste spelers op de Europese velden

Nadat Mbappé als pupil een naam voor zichzelf begon te maken bij AS Monaco wordt hij hedendaags algemeen beschouwd als een van de beste spelers op aarde. In alle competities was hij in 259 duels 179 trefzeker en van 2018-2021 was hij topscoorder in de Ligue 1, terwijl hij dit seizoen alweer 19 goals en 16 assists in 28 wedstrijden op zijn naam heeft staan.

Naar verluidt gaat het om een contract bij Real Madrid voor zes seizoenen met dus een jaarsalaris van € 50 miljoen. Dat is…

Per maand – € 4,2 miljoen
Per dag – € 137,36 duizend
Per uur – € 5, 723
Per minuut – € 95,40