Niet iedereen startte zijn jaar goed op 1 januari, op nieuwjaarsdag werd namelijk een Amerikaanse toerist het slachtoffer van een gewaagde beroving op de beroemde Champs-Élysées in Parijs. De Amerikaanse toerist, die op weg was vanuit zijn hotel, werd plots overvallen door een groep van drie mannen die er vervolgens vandoor gingen met zijn horloge, een meesterwerk van Jacob & Co met een verbluffende waarde van € 1 miljoen. Het horloge heeft deze astronomisch hoge waarde omdat het uurwerk is gemaakt met een 16-cilindermotor van een Bugatti.

Amerikaanse toerist overvallen van zijn Jacob en Co. Bugatti Chiron-horloge

Op de ochtend van nieuwjaarsdag, te midden van de bruisende energie van de Champs-Élysées, stapte een Amerikaanse toerist uit zijn hotel. Hij werd toen plotseling het doelwit van drie gewetenloze mannen. Deze misdadigers hadden hun zinnen gezet op een wel heel bijzondere buit: het verbluffende Jacob en Co. Bugatti Chiron-horloge. De dieven, meedogenloos in hun aanval, slaagden erin het horloge te grijpen en te ontsnappen in een Renault Clio. Maar achteraf, toen de bewakingsbeelden zijn geanalyseerd, onthulden ze een verontrustende waarheid, deze misdaad was geen toevallige gebeurtenis.

De overval was een zorgvuldig geplande operatie. Het trio had urenlang in hun voertuig gepost, wachtend op het perfecte moment om toe te slaan. De Amerikaanse toerist kwam wellicht om het nieuwjaarsfeest te vieren en deel te nemen aan de festiviteiten die de stad elk jaar betoveren. Ondanks de strenge beveiligingsmaatregelen rond het drukbezochte evenement, bleek het niet genoeg om de beroving van zijn horloge te voorkomen.

Exclusieve horloge bevat een echt stukje Bugatti-motor

Na een grondige analyse van het telefoonverkeer rond het hotel tijdens de vroege ochtend van de beroving, slaagden de autoriteiten erin om het trio op te sporen dat betrokken was bij de gewaagde diefstal. De eerste verdachte, de Algerijnse Wahid, verscheen al snel voor de rechter, waar hij schuld bekende aan zijn rol als uitkijk tijdens de overval. Met een aanzienlijk strafblad en een geschiedenis van het leven onder verschillende aliassen, zal Wahid na zijn straf worden uitgezet. Ondanks de arrestatie van een verdachte en de bekentenis van zijn betrokkenheid, is het horloge nog altijd spoorloos.

Het is dan ook niet zomaar een horloge. Jacob & Co. heeft in samenwerking met Bugatti een buitengewoon horloge geïntroduceerd, het Bugatti Chiron-horloge, als eerbetoon aan de iconische Bugatti Chiron-auto. Dit exclusieve horloge bevat een echt stukje Bugatti-motor in zijn uurwerk en is vervaardigd met behulp van robijnen en witgoud, waardoor het een waardevolle en unieke creatie is. Het resultaat van bijna een jaar gezamenlijke ontwikkeling is de Bugatti Chiron Tourbillon, een horloge dat alle kenmerken van de Bugatti Chiron weerspiegelt. Met een prachtige animatie die de werking van een Bugatti 16-cilindermotor nabootst, is dit horloge een meesterwerk met 578 componenten en een waar pronkstuk om de pols. Met een prijskaartje van maar liefst $ 1.000.000 is dit horloge een wereldprimeur en een ongeëvenaarde luxebeleving.