Jacob & Co. hebben een prachtig horloge gepresenteerd. In samenwerking met Bugatti heeft de horlogewinkel het Bugatti Chiron horloge op de markt gebracht. Het horloge werd ontworpen ter ere van de iconische Bugatti Chiron. In het uurwerk van het horloge zit een echt stukje Bugatti-motor verwerkt. Door het gebruik van robijnen en witgoud is dit horloge werkelijk waar een uniek en prachtig horloge. Als u deze eyecatcher wil bezitten moet u echter wel een flink budget hebben, de vraagprijs van het horloge is maar liefst $ 1.000.000.

Bugatti en Jacob & Co. wilde de iconische Bugatti 16-cilindermotor in een uurwerk reproduceren

Jacob & Co. is een Amerikaanse sieraden- en horlogewinkel, opgericht in 1986 door diamant ontwerper Jacob Arabo. De boetiek en het hoofdkantoor bevinden zich beide in Manhattan, New York City. De diamant ontwerper heeft voor grote sterren horloges en sieraden mogen ontwerpen. De Amerikaan heeft aangepaste ontwerpen gemaakt voor sterren zoals: Madonna, Rihanna, Elton John, Drake, Victoria Beckham en Jennifer Lopez. De in Italië geboren ontwerper Ettore Bugati richtte het bedrijf Bugatti op in 1909 in de toenmalige Duitse stad Molsheim. De auto’s van Bugatti staan bekend om hun schoonheid en talrijke raceoverwinningen.

In 2019 tekenden Bugatti en Jacob & Co. een meerjarige samenwerking om unieke, nog nooit eerder vertoonde uurwerken te creëren. Het belangrijkste voor de twee bedrijven is dat deze horloges hoog zijn in trouw aan de geest van beide bedrijven. Dit begon allemaal met een idee dat Jacob & Co. samen met Bugatti bedacht: hoe je de diepgewortelde sensatie van de iconische Bugatti 16-cilindermotor in een uurwerk kunt reproduceren. De samenwerking werd afgetrapt door twee andere uurwerken. Deze horloges, gebaseerd op de Twin Turbo Furious en de Epic X Chrono, zijn rechtstreeks geïnspireerd op het unieke ontwerp en de geest van de auto’s van Bugatti.

Werkende replica van een Bugatti 16-cilindermotor

Na bijna een jaar van gezamenlijke ontwikkeling creëerden ze de Bugatti Chiron Tourbillon. Alles in dit uurwerk is ontworpen ter ere van de Bugatti Chiron. De strakke tonneau-vormige kast is geïnspireerd op de vloeiende lijnen van de auto. Het horloge beschikt over een volledig operationele recreatie van de iconische W16-motor van Bugatti. Het hele uurwerk wordt tentoongesteld onder een breed stuk saffierglas. ‘De Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Rubies White Gold’ is een uniek exemplaar in 18K witgoud. Het beschikt over 339 speciaal geslepen baguette-robijnen, met een gewicht van ongeveer 17,80 ct. Dit vormt een aanvulling op de 60 robijnen op de kronen, de 18 robijnen op de gesp van de rubberen band en een laatste robijn die bovenop de vliegende tourbillon zit met een helling van 30°.

De kronen bevinden zich aan de onderkant van de kast van het horloge. Met de linker kroon kunt u de tijd instellen. Met de middelste kroon windt u het horloge op. De rechter kroon van het horloge activeert de prachtige animatie van het horloge. Wanneer u op de rechter kroon van het uurwerk te drukt, wordt er een baanbrekende animatie geactiveerd. De volledig werkende replica van een Bugatti 16-cilindermotor. De krukas draait en de 16 zuigers pompen op en neer, net als bij een echte verbrandingsmotor. Twee “turbocompressoren” (in plaats van vier in de daadwerkelijke Chiron-motor) aan de zijkant van het motorblok draaien terwijl de motor draait, wat bijdraagt ​​aan de visuele impact.

Om dit horloge te realiseren waren er maar liefst 578 componenten nodig. De Bugatti Chiron Tourbillon van Jacob & Co. is een wereldprimeur, een echte motor om de pols.