Een bijzonder verhaal uit Engeland. Daar heeft een vrouw een ring met een waarde van $ 1,1 miljoen voor slechts $ 12 bij een kofferbakverkoop op de kop getikt, omdat ze in de veronderstelling was dat het slechts een kristal was. Uiteindelijk besloot ze toch een juwelier te bezoeken, en daar kwam ze erachter dat ze een peperduur sieraad om haar vinger had.

Vrouw koopt ring met waarde van $ 1,1 miljoen voor slechts $ 12

De vrouw kocht de ring al in de jaren’ 80 bij een zogeheten kofferbakverkoop ergens in Engeland. Vanaf dat moment droeg ze het zo goedkoop gekochte sieraad bijna 20 jaar lang overal, ook omdat ze in de veronderstelling was dat de ring slechts een kristal omvatte.

Ring kofferbakverkoop

Bron: RM Sotheby’s

Toch bracht haar omgeving haar in twijfel, en dus besloot ze het object op een dag te laten bekijken door een juwelier. Daar kwam ze erachter dat ze al jaren een wel heel bijzonder sieraad om haar vinger had. Aanvankelijk geloofde ze de juwelier niet, maar op zijn advies besloot ze hem toch naar veilinghuis RM Sotheby’s te brengen. Daar werd de oorspronkelijke waarde getaxeerd op $ 1,1 miljoen.

Volgens Sotheby’s ging het uiteindelijk om een 26 karaats ring, afkomstig uit Golconda in India. De in de ring gebruikte diamant zou zelfs in de ruimte teruggevonden kunnen worden, wat ook direct verklaart waarom deze zo ontzettend kostbaar is.

Een hele geschiedenis

Achter de ring schuilt ook nog eens een hele geschiedenis. Volgens een expert heeft de ring in ieder geval ooit toebehoord aan iemand van een koningshuis, dan wel een steenrijk persoon. Dit omdat de ring oorspronkelijk uit de 19e eeuw stamt. Dat was nog voor de ontdekking van moderne diamantmijnen en een tijd waarin heel weinig diamantmijnen werden ontdekt, dus ook diamanten beschikbaar waren.

De vrouw veilde het sieraad uiteindelijk voor een bedrag van omgerekend $ 847.667, terwijl de huidige waarde dus op zeker $ 1,1 miljoen wordt geschat.