Sportliefhebbers hebben hun hart kunnen ophalen, want Rafael Nadal is weer ‘echt’ tennisser. De legendarische 37-jarige Spanjaard stond maandenlang aan de kant met een blessure, maar maakte vorige week zijn terugkeer op de Barcelona Open. Hoewel hij in de achtste finale werd uitgeschakeld, flaneerde hij op meerdere fronten als vanouds.

De terugkeer van Rafael Nadal

Hij heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar Rafael Nadal geldt als één van de beste tennissers van de moderne tijd. Samen met Roger Federer en Novak Djokovic is hij onderdeel van de grote drie. In zijn carrière wist hij vijf keer de ATP-ranglijst als nummer één af te sluiten: in 2008, 2010, 2013, 2017 en 2019. Verder wist hij twee keer Wimbledon te winnen, vier keer de US Open, twee keer de Australian Open en maar liefst 14 keer Roland Garros.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Nadal liep in januari van dit jaar tijdens de Brisbane International echter een slepende heupblessure op, die hem onder meer aan de kant hield tijdens de Australian Open. Afgelopen week maakte hij weer zijn rentree als tennisser, en wel bij de Barcelona Open in zijn thuisland. In de 1/16e finale werd hij echter uitgeschakeld door de Australiër Alex de Minaur, maar Nadal staat wel weer op de tennisbaan. Op die tennisbaan droeg hij een exclusief Richard Mille-uurwerk, met een waarde van zeker $ 1 miljoen.

De tennisser droeg een exclusief Richard Mille-horloge om de pols

Het betrof een RM 27-04, en deze kost naar verluidt een goede $ 1.050.000. Het is een model dat ook beperkt is tot slechts 50 stuks over de hele wereld. Ook Manchester City-coach Pep Guardiola werd onlangs met het uurwerk gespot.

Het prestigieuze uurwerk van Rafael Nadal werd ontworpen om de tiende verjaardag van de samenwerking van de Spanjaard met Richard Mille te vieren. Die samenwerking begon in 2010. Het kostte Nadal, die tijdens zijn carrière zo’n $ 135 miljoen aan prijzengeld heeft gewonnen, een tijdje voordat hij ervan overtuigd was een horloge te dragen tijdens wedstrijden. Hij werkte samen met Richard Mille om er één te ontwerpen, wat resulteerde in de RM 27, de eerste die zijn naam droeg.