Afgelopen week vonden de kwartfinales van de Champions League plaats, waarbij het duel tussen Real Madrid en Manchester City in een spectaculaire 3-3 eindigde. Maar dat is niet het enige wat opviel bij dat duel. Manchester City-trainer Pep Guardiola werd namelijk gespot met een exclusief Richard Mille-uurwerk om de pols, met een waarde van meer dan € 1 miljoen.

Pep Guardiola: horlogeliefhebber pur sang

We kennen Josep, beter bekend als Pep, Guardiola natuurlijk als de succescoach van FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. Met de laatstgenoemde club wist hij vorig jaar de felbegeerde treble te winnen: de Premier League, FA Cup en de Champions League. Maar ook met de Spanjaarden en Duitsers had hij veel succes. Met Barcelona won hij twee keer de Champions League, alsook drie keer de Spaanse competitie. Met Bayern München won hij drie keer de Duitse competitie, en twee keer de Duitse beker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SPORTbible (@sportbible)

Naast gerespecteerd voetbalcoach, staat Pep Guardiola ook bekend als een fervent horlogeliefhebber. Zo heeft hij de beschikking over meerdere Richard Mille-modellen, maar voor zijn bezoek aan het Santiago Bernabéu trok hij zijn meest speciale uit de kast: de RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon.

Richard Mille van € 1 miljoen

Initieel gezien kost het uurwerk een goede € 750.000, maar wie het nu lukt om een exemplaar op de kop tikken moet al gauw een goede miljoen neerleggen. Dat heeft vooral te maken met de schreeuwende exclusiviteit. Zoals veel horloges van Richard Mille is ook de RM27-01 Rafael Nadal Tourbillon geproduceerd in een uiterst beperkte oplage. Er zijn er in totaal amper vijftig in omloop.

Het horloge werd, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen in samenwerking met de Spaanse tennislegende Rafael Nadal. De achterliggende gedachte ervan was om een ​​uurwerk te creëren dat prestaties en stijl combineert op het hoogste niveau. Dat lukte ook. De 27-01 Rafael Nadal Tourbillon was in 2013 met amper 18,83 gram zelfs het lichtste mechanische horloge ooit, dankzij het gebruik van materialen zoals koolstofvezel en titanium.