Sylvester Stallone is één van de invloedrijkste personen in de mondiale filmwereld. Met zijn medewerkingen aan de kaskrakers Rambo en Rocky is hij uitgegroeid tot een toonaangevend acteur, scenarist én regisseur. Veilinghuis RM Sotheby’s veilt volgende maand een horlogecollectie die ooit toebehoorde aan de 77-jarige Amerikaan. Die veilig zal naar verwachting miljoenen opleveren.

De 77-jarige Sylvester Stallone is een regelrechte filmmagnaat

Sylvester Stallone (New York, 6 juli 1946) is één van ’s werelds meest toonaangevende acteur, scenarist en regisseur. Zijn acteerdebuut maakte hij in 1970 in de erotische film The Party at Kitty and Stud’s. In 1977 brak hij door bij het grote publiek, waarna de naam van de eerdergenoemde film wereldwijd beter bekend stond als The Italian Stallion. Daarna had hij nog wat kleine rolletjes in verschillende films en series, alvorens hij besloot zich meer te gaan focussen op scenarioschrijven en regisseren. Iets wat hij klaarblijkelijk in de vingers had, want met de reeksen van Rambo en Rocky had hij immens succes. Ook financieel, want tegenwoordig wordt zijn vermogen op zo’n € 380 miljoen geschat.

Sylvester Stallone had dan ook een imposante horlogecollectie in zijn bezit, bestaande uit allerlei exclusieve en bovenal peperdure exemplaren. Veilinghuis RM Sotheby’s gaat die collectie nu naar de veiling brengen. Die collectie omvat één wel heel bijzonder uurwerk, en kan gerust worden bestempeld als Stallone’s pronkstuk.

Unieke Patek Philippe

Dat gaat namelijk om een uiterst unieke Patek Philippe Grandmaster Chime, die naar verluidt tussen de $ 2,5 miljoen en $ 5 miljoen in het laatje gaat brengen. Volgens het veilinghuis is het de eerste keer dat een horloge van dat type wordt geveild. De acteur heeft het horloge echter nooit gedragen, wat een medeverklaring zou kunnen zijn voor de immens hoge prijs. Het bijzondere uurwerk zit nog in de originele behuizing en wordt geleverd met een grote doos waar de naam van Stallone op gegraveerd staat. Er zit ook een certificaat bij dat bevestigt dat de acteur de originele koper was.

Patek Philippe Sylvester Stallone

De betreffende Patek Philippe Bron: RM Sotheby’s

Volgens de 77-jarige filmmagnaat heeft hij het horloge ‘lang genoeg in bezit gehad’, en is het voor hem tijd om verder te gaan. Een ander horloge van Patek Philippe uit de te veilen collectie moet naar schatting $ 200.000 tot $ 400.000 opleveren. Bij de in totaal elf te veilen horloges zit ook een exemplaar dat Stallone droeg in de film The Expendables 2. De waarde daarvan wordt geschat op $ 30.000 tot $ 60.000.

De horlogecollectie van Sylvester Stallone wordt op 5 juni geveild bij veilinghuis RM Sotheby’s en zullen dus naar alle waarschijnlijkheid meerdere miljoenen opleveren.