De horlogecollectie van Formule 1-legende Michael Schumacher heeft bij een veiling van Christie’s een miljoenenbedrag opgeleverd. Het duurste exemplaar ging de deur uit voor een bedrag van € 1,2 miljoen. De veiling werd een dag uitgesteld, nadat Christie’s werd getroffen door een cyberaanval.

Horloges van Michael Schumacher leveren miljoenen op bij veiling

Afgelopen maart werd bekendgemaakt dat het gerenommeerde veilinghuis Christie’s een horlogecollectie van Formule 1-legende Michael Schumacher onder de hamer ging brengen. Het ging daarbij in totaal om acht horloges van merken als Rolex, Patek Philippe, F.P. Journe en Cartier. De horloges zijn regelrecht afkomstig uit de privécollectie van Michael Schumacher, de zevenvoudig F1-wereldkampioen, die in 2013 zwaargewond raakte bij een ski-ongeval. Schumacher was een fervent horlogeverzamelaar.

Een van de absolute blikvangers onder de aangeboden horloges is een uniek exemplaar van de F.P. Journe ‘Vagabondage’. Dit bijzondere horloge is gehuisvest in een platina kast en beschikt over een op maat gemaakte wijzerplaat in het levendige ‘Ferrari-rood’. Verder prijkt er een afbeelding van Schumachers helm op de wijzerplaat. Het is zonder twijfel het meest begeerde horloges van deze veiling, en deze leverde dan ook een bedrag van € 1,2 miljoen op. Volgens kenners is dat alsnog een koopje, omdat het horloge voor een lagere prijs dan van te voren gemiddeld geschat werd van eigenaar wisselt. Het uurwerk werd gemaakt door F.P. Journe en was een kerstgeschenk van Jean Todt, de voormalige teammanager van Schumacher bij Ferrari.

Wie de horloges kocht, is niet bekendgemaakt.

Cyberaanval

Eigenlijk had de veiling maandag al moeten plaatsvinden, maar deze werd noodgedwongen uitgesteld vanwege een cyberaanval op de website van Christie’s. Het had desondanks geen gevolgen op het veilingbedrag. De extravagante uurwerken werden geveild als eerbetoon aan Schumacher’s dertigste verjaardag. Momenteel woont hij met zijn gezin aan het Meer van Genève. Sinds zijn ongeval zijn er slechts sporadisch uitspraken over zijn toestand naar buiten gekomen.