Met een ongekend gevoel van luxe en innovatie betreedt Rolls-Royce het elektrische tijdperk met de introductie van de 2024 Spectre coupé. De Spectre, gebaseerd op hetzelfde platform als de Phantom sedan en de Cullinan SUV, wordt aangedreven door een volledig elektrische aandrijflijn bestaande uit twee elektromotoren die samen een vermogen leveren van 577 pk. De Spectre markeert het begin van Rolls-Royce’s reis naar volledige elektrificatie, waarbij het bedrijf zegt dat tegen 2030 alle benzine-aangedreven modellen zijn vervangen door elektrische voertuigen. De prijs van de 2024 Rolls-Royce Spectre begint bij $ 422.750. Rolls-Royce biedt klanten de mogelijkheid om de Spectre volledig naar wens aan te passen, wat gezien het hoge prijskaartje van dit voertuig zeker geen overbodige luxe is.

Subtiele knipoog naar de iconische sterrenhemel

De opwinding rondom de nieuwste elektrische creatie van Rolls-Royce, de 2024 Spectre, is verder aangewakkerd door een recente video die op Instagram verscheen. In deze video wordt een exclusieve tour door de auto gegeven, waardoor kijkers een glimp kunnen opvangen van de innovatie die de Spectre te bieden heeft. De aandacht voor de Spectre is echter niet zonder reden. De luxe coupé, met zijn iconische design en geavanceerde elektrische technologie, spreekt tot de verbeelding van autoliefhebbers over de hele wereld. De video van de Spectre zal waarschijnlijk uw hart sneller zal laten kloppen. Echter was de Rolls-Royce Spectre al volledig uitverkocht voordat de eerste leveringen plaatsvonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ghady Rahi (@mastercarsreviewlb)

In de video kunt u genieten van het prachtige interieur van de auto. De cabine van de Spectre biedt ruimte aan vier personen. Voor kenners van het huidige interieurontwerp van Rolls-Royce zal de luxueuze uitstraling van de Spectre herkenbaar zijn, zij het met enkele unieke ontwerpelementen die specifiek zijn voor dit model. Zo schitteren de deurpanelen van de Spectre met kleine ledlichtjes rondom de armsteunen, een subtiele knipoog naar de iconische sterrenhemel bekleding van het merk. De Spectre heeft een uitgebreid scala aan personalisatieopties en materiaalkeuzes, waardoor kopers hun auto kunnen aanpassen aan hun eigen smaak en voorkeuren.

Rolls-Royce Spectre 2024 draait om luxe en niet om indrukwekkende prestaties

De eigenaar van de Rolls-Royce uit de video heeft in zijn design volledig uitgepakt. De bekleding door heel de auto bestaat uit een grijs tint en een wit tint met oranje details. Daarnaast is er in de deuren en het dashboard gebruik gemaakt van houten motief. Als bijrijder kunt u al helemaal genieten in deze Spectre. De vloer bij de bijrijdersstoel is bekleed met een vacht, zodat u altijd een heerlijk zachte ondergrond onder uw voeten heeft. Ook hoeft u nooit bang te zijn voor de regen. Uit de zijkant van het deurframe komt op een verbluffende manier een paraplu naar buiten. En natuurlijk is het plafond van de auto voorzien van de iconische Rolls-Royce-sterrenhemel.

De maker van de video laat u ook nog kort de ‘motor’ van deze prachtige bolide zien. De Spectre wordt aangedreven door een krachtige dual-motor elektrische aandrijflijn, goed voor 577 pk en 664 Nm aan koppel. De zware coupé kan 100 km/u rijden in 4.2 seconden. De Spectre is een stuk langzamer in vergelijking tot andere elektrische auto’s. Bij Rolls-Royce draait het meer om luxe en in stilte cruisen dan om indrukwekkende prestaties. Rolls-Royce heeft een adaptieve ophanging geïnstalleerd om een rustige rit te garanderen, zelfs over de grootste hobbels. Bovendien hebben de ingenieurs ruimte gemaakt voor een enorme hoeveelheid geluidsdempend materiaal om een fluisterstille cabine te creëren. Op de weg is de Spectre zo stil van binnen dat uw oren vrijwel geen geluiden opvangen totdat u de 130 km/u bereikt en de wind slechts lichtjes doordringt in de cabine.