Nederland, een land van verrassingen en innovaties, heeft een nieuwe toevoeging aan zijn autoscene, een glanzende Koenigsegg Jesko Attack. Deze auto is de belichaming van snelheid en luxe op vier wielen. Op een zonovergoten zaterdagmiddag, in het rustieke Duitse dorpje Laar, slechts een steenworp verwijderd van de Nederlandse grens bij Coevorden, werd deze parel van techniek en design gespot. Deze Koenigsegg Jesko Attack schitterde niet alleen in al zijn pracht, maar droeg ook een bijzonder kenmerk, een Nederlands kenteken. Een zeldzaamheid in de Nederlandse autowereld, waar dergelijke exotische verschijningen eerder uitzondering dan regel zijn.

Zesde in zijn soort van de in totaal 125 auto’s

Het nummer #006 dat trots prijkt op de achtervleugel van de Koenigsegg Jesko Attack op Nederlands kenteken onthult meer dan alleen maar een willekeurig serienummer, het vertelt het verhaal van een uniek exemplaar, het zesde in zijn soort van de in totaal 125 auto’s. Dit is de zesde Jesko die ooit gebouwd is, een waar collector’s item. Maar het #006-stickertje is slechts het topje van de ijsberg van de exclusiviteit van deze Nederlandse Jesko. Het model is gehuld in een opvallende groene kleur, aangevuld met speciale badges die de titel ‘Jesko Plus’ dragen. Deze badge symboliseert niet alleen een unieke specificatie van de auto, maar ook de integratie van het optionele Environmental Power Upgrade-pakket. Dit pakket opent de deur naar een wereld van ongekende kracht, omdat de Jesko nu kan worden gevoed door E85-brandstof, een welkome traktatie voor liefhebbers van brullende motoren en duizelingwekkende prestaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thomas De Vries (@tdv_photography)

De specificaties van deze Jesko uit Nederland laten weinig aan de verbeelding over. Volgens Topgear is de 5,0-liter V8-motor, uitgerust met twee turbo’s, bulkt van het vermogen, met een indrukwekkende 1280 pk op conventionele brandstof. Maar dat is nog niet genoeg voor de honger naar snelheid die inherent is aan deze machine. Met een schakelaar naar E85 brengt Koenigsegg het vermogen naar ongekende hoogten, tot 1600 pk. Het koppel is een kolossale 1500 Nm en het toerental loopt op tot 8500 tpm. En als kers op de taart schakelt deze krachtpatser met behulp van de innovatieve Light Speed Transmission van Koenigsegg, voor een naadloze en ongeëvenaarde rijervaring.

Koenigsegg Jesko Attack behoort tot de duurste auto’s in Nederland

Het vermogen van deze bolide is slechts een deel van het verhaal. De Nederlandse Jesko is ontworpen om de lucht te splijten en de grenzen van aerodynamica te verleggen. Met een verwachte topsnelheid van meer dan 480 km/u genereert deze auto een duizelingwekkende 1400 kilogram downforce, bijna gelijk aan zijn eigen gewicht. Het is een meesterwerk van techniek en design, geperfectioneerd voor de open weg en klaar om de harten van autoliefhebbers over de hele wereld te veroveren. Snelheid en Koenigsegg gaan hand in hand. Koenigsegg probeert namelijk al een lange tijd alles op alles te zetten, om de snelste auto ooit te produceren.

Maar exclusiviteit komt met een prijskaartje, en de Nederlandse Jesko is geen uitzondering op deze regel. Met een initiële prijs van € 325.800 voor de optionele Environmental Power Upgrade alleen al, voegt dit een aanzienlijke som toe aan het totaalbedrag. De uiteindelijke kosten voor deze hypercar bedragen, maar liefst € 3.524.707, inclusief een aanzienlijke € 145.360 aan belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Hoewel dit de Jesko tot een van de duurste nieuwe auto’s op Nederlands kenteken maakt, moet worden opgemerkt dat er nog een handvol Chirons zijn die een nog hogere prijskaartje dragen.