Mukesh Ambani, Azië’s rijkste man, is geen onbekende als het gaat om extravagante uitgaven. Maar met zijn laatste uitgaven heeft hij iedereen verbaasd. De magnaat heeft namelijk meer dan $ 100.000 uitgegeven aan twee zeldzame olijfbomen, rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje, voor zijn uitgestrekte landgoed in Jamnagar, India. Hij wilde ze hebben omdat deze 100 jaar oude bomen geluk zouden brengen. Met een levensverwachting van minstens duizend jaar zouden deze bomen Mukesh Ambani en zijn familie een fortuin aan voorspoed beloven. De transportkosten alleen al bedroegen $ 4.000, maar voor Mukesh Ambani, waarvan zijn thuis in Mumbai alleen al $ 2 miljard waard is, zijn deze kosten slechts een klein detail in vergelijking met het geluk dat deze bomen kunnen brengen.

De olijfbomen van Mukesh Ambani legden 1800 km af met een snelheid van 30 km/u

Mukesh Ambani, de ongekroonde koning van India’s zakelijke wereld, is de voorzitter en grootaandeelhouder van Reliance Industries, een van India’s grootste conglomeraten op het gebied van onder meer grondstoffen. Met een geschat vermogen van $ 113 miljard is hij Azië’s rijkste persoon en een van ’s werelds invloedrijkste zakelijke figuren. Ambani’s zakelijke visie en ondernemerschap hebben Reliance Industries getransformeerd tot een toonaangevend bedrijf in verschillende sectoren, waaronder energie, petrochemie, retail en telecommunicatie. Naast zijn zakelijke activiteiten staat Ambani bekend om zijn liefdadigheidswerk en zijn voorliefde voor luxueuze levensstijl, wat resulteert in opvallende investeringen en extravagante uitgaven, zoals de recente aankoop van zeldzame olijfbomen voor zijn landgoed in Jamnagar. Kort geleden hielp hij nog bij het financieren van het voorhuwelijksfeest met show van Rihanna en 21 chef-koks van zijn zoon.

Het importeren van de uiterst dure olijfbomen uit Spanje was een zorgvuldig geplande operatie, aangezien deze specifieke boom niet in India wordt geteeld. Met onbeperkte financiële middelen was er geen obstakel dat de weg versperde tussen de geluksbomen en hun gelukkige eigenaar. Het thuisbrengen van deze hoogwaardige bosbouw was een prestatie op zich. Volgens een lokale bron werden de olijfbomen, nadat ze uit Spanje waren geïmporteerd, over een afstand van meer dan 1800 km per vrachtwagen naar de kwekerij vervoerd. Zorgvuldig verpakt in polyethyleenzakken, waarbij de snelheid niet hoger was dan 30 km/u, duurde het vijf dagen voordat de bomen de afstand hadden afgelegd. Deze meticuleuze aanpak garandeerde dat de bomen in optimale staat arriveerden, klaar om te worden geplant op het weelderige landgoed van Mukesh Ambani in Jamnagar, en hun betoverende aura van geluk te verspreiden over het uitgestrekte terrein.

Team van zes experts moesten de bomen nauwlettend verzorgen

Bij de Gowthami Nursery in Andhra Pradesh zijn de olijfbomen van Mukesh Ambani gedurende twee jaar verzorgd door een toegewijd team van zes personen voordat ze hun uiteindelijke bestemming in Jamnagar bereikten. Deze teamleden waren speciaal getraind om de bomen te helpen wennen aan het Indiase klimaat. Gedurende deze tijd werd nauwlettend toegezien op de gezondheid van de bodem en werd ervoor gezorgd dat de bomen niet hoger groeiden dan 3,7 meter. Het was een proces dat geduld, expertise en zorg vereiste, waarbij elke stap ervoor zorgde dat de olijfbomen optimaal konden gedijen op hun nieuwe thuisbasis. Van regelmatige bemesting tot het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus, het team bij de Gowthami Nursery stond garant voor het welzijn en de groei van deze kostbare bomen, met als doel een naadloze integratie in de weelderige omgeving van Mukesh Ambani’s landgoed in Jamnagar.

Volgens een lokale Indiaanse bron bedroegen de transportkosten voor de gelukbrengende olijfbomen $ 4.000. Een aanzienlijk bedrag, maar gerechtvaardigd gezien de ongekende waarde die deze bomen vertegenwoordigen. Met een prijskaartje van maar liefst $ 60.000 per boom lijken de kosten van het transport slechts een fractie van de totale investering te zijn. Voor een miljardair als Mukesh Ambani is het echter niet alleen de financiële waarde die telt, maar ook de symbolische betekenis achter deze bomen. Als belichaming van geluk en voorspoed kunnen deze olijfbomen een onschatbare waarde hebben voor de eigenaar, die op zoek is naar voortdurend succes en welvaart.