Een extravagante bruiloftsuitnodiging? Check. Een waanzinnige dresscode van maar liefst negen pagina’s? Check. Een line-up van beroemde gasten, inclusief een show van Rihanna? Dubbelcheck. Het lijkt erop dat het steenrijke Indiase koppel, Anant Ambani (zoon van de rijkste man van Azië) en Radhika Merchant, werkelijk alles uit de kast haalt voor hun ‘pre-wedding’ festiviteiten. Het echte huwelijk mag dan nog even op zich laten wachten tot juli, maar dat weerhoudt hen er niet van om groots uit te pakken voor hun aanstaande voorhuwelijksfeest. Met een gastenlijst van maar liefst 1000 mensen en een reeks van extravaganties die normaal alleen in Hollywood ziet, belooft dit evenement een spektakel van buitengewone proporties te worden.

Zoon van rijkste man uit Azië

Radhika Merchant is de 29-jarige dochter van Shri Viren Merchant, een bekende miljardair en CEO van het gezondheidsbedrijf Encore Healthcare. Anant Ambani is de 28-jarige zoon van Mukesh Ambani, de rijkste man van Azië en de invloedrijke directeur van Reliance Industries, een conglomeraat met een jaarlijkse omzet van meer dan € 100 miljard. Anant Ambani werd eerder al gespot met horloges waar een enorm prijskaartje aanhangt. Zo werd hij gespot met een Audemars Piguet-horloge ter waarde van $ 3,3 miljoen. Ook was hij aanwezig op een kinderverjaardag met Richard Mille-uurwerk van $ 6 miljoen.

Deze twee vormen samen een van India’s meest opvallende en vermogende koppels. Hun verhaal begon al in hun vroege jeugd, toen ze elkaar leerden kennen en samen opgroeiden. Later vervolgden ze beiden hun educatie aan een prestigieuze Amerikaanse universiteit. Terwijl de officiële huwelijksceremonie pas in juli zal plaatsvinden, staat dit komende weekend echter al hun ‘pre-wedding’ festiviteiten op de agenda, die ongetwijfeld even groots en spraakmakend zullen zijn als hun aanstaande huwelijk.

21 chef-koks bereiden meer dan 2500 gerechten

Het voorhuwelijksfeest belooft een ware smaakexplosie te worden, want maar liefst 21 chef-koks zijn ingehuurd om drie dagen lang te koken voor de duizend gasten die dit weekend naar het huis van Anants ouders in Jamnagar zullen afreizen. En alsof dat nog niet genoeg is, is de kans groot dat enkele wereldberoemde namen de gastenlijst sieren. Naar verluidt zullen Microsoft-CEO Bill Gates, Meta-topman Mark Zuckerberg en voormalig presidentskandidate Hillary Clinton aanwezig zijn als vipgasten. Een dergelijke sterrenparade is niet nieuw voor dit extravagante paar. In november 2018 woonde Clinton zelfs het, even extravagant, huwelijk van Anants zus bij, waar destijds Beyoncé optrad. Beyonce zou hier naar verluidt een bedrag voor hebben gekregen van maar liefst € 5,5 miljoen. Voor het komende weekend staat er echter een spectaculaire show van Rihanna gepland, die ongetwijfeld het feest naar een geheel nieuw niveau zal tillen.

De culinaire hoogstandjes zullen ongetwijfeld de zintuigen van de gasten prikkelen. Gedurende drie dagen moeten de 21 chef-koks meer dan 2500 gerechten bereiden, variërend van de verfijnde smaken van de Japanse keuken tot de pittige gerechten uit de Mexicaanse en Thaise keuken. Naast de overweldigende culinaire ervaring die de gasten te wachten staat, wordt er ook veel verwacht op het gebied van kleding. De uitnodigingen werden niet alleen vergezeld van de gebruikelijke RSVP-kaarten, maar ook van een dresscode van maar liefst negen pagina’s. Deze uitgebreide handleiding legt gedetailleerd uit wat de gasten dienen te dragen tijdens alle geplande evenementen gedurende het weekend. Gelukkig mogen de gasten drie koffers per koppel meebrengen. Ter plaatse hebben ze ook nog eens toegang tot een wasdienst, inclusief de optie snel stomen en zijn er ook haarstylisten en visagisten beschikbaar.