Mukesh Ambani is op dit moment de rijkste man van Azië. Hij vergaarde zijn vermogen zo’n $ 87,1 miljard met zijn eigen bedrijf Reliance Industries, een Indiaas conglomeraat dat zich toelegt op energie, petrochemie, aardgas, detailhandel, telecommunicatie, massamedia en textiel. De rijkdom van Ambani wordt vanzelfsprekend met de paplepel ingegoten bij zijn kroost, zo bewijst ook zijn zoon Anant, die recent werd gespot met een Audemars Piguet-uurwerk met een waarde van liefst $ 3,3 miljoen.

Anant Ambani, eigenaar van een zeer unieke Audemars Piguet

Anant, met zijn 28 jaar de jongste Ambani-telg, staat bekend als een fervent liefhebber en verzamelaar van de meest zeldzame en kostbare horloges. Zijn eigen horlogecollectie omvat enkele van de meest exclusieve creaties van de toonaangevende luxe horlogemakers zoals Patek Philippe, Audemars Piguet en Richard Mille. Sommigen zijn enkele miljoenen dollars waard.

De nieuwste toevoeging aan Anants collectie is een zeer prestigieus meesterwerk van Audemars Piguet. Het betreft een Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked, welke bijna volledig is bedekt met diamanten. Ambani werd met het uurwerk gespot tijdens het extravagante Ganesh Chaturthi-feest, georganiseerd door de Ambani-familie. Het evenement stond vol van plaatselijke sterren, waaronder in India zeer bekende Bollywood-acteurs en andere prominente beroemdheden, die opvallende outfits en ultra-luxueuze accessoires droegen.

Dat viel echter allemaal in het niet bij het uurwerk van de Ambani-telg. De met juwelen getooide versie van het uurwerk, gelanceerd in 2021, heeft een kast van 41 millimeter gemaakt van 18-karaats roze goud. In totaal sieren 436 baguette-geslepen diamanten de kast, armband en ring, die zorgvuldig door de Zwitserse horlogefabrikant zijn geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van helderheid, slijpvorm en kleur. Elke diamant wordt individueel tot in de perfectie geslepen en gepolijst door absolute meestervaklieden, alvorens hij praktisch onzichtbaar met de hand op het uurwerk wordt geplaatst. Om het uurwerk echt uitzonderlijk te maken, loopt de zetting van de edelstenen door tot aan de vouwsluiting. Het horloge is in totaal zo’n $ 3,3 miljoen waard.

Andere uurwerken van Ambani

Hoewel deze Audemars Piguet natuurlijk een klasse apart is, is het niet eens het meest kostbare en bijzondere uurwerk van de zoon van de rijkste man van Azië. Die eer is in handen van de ongeëvenaarde Patek Philippe Grandmaster Chime Reference 6300G, die enkele maanden geleden werd gespot om de pols van de zakenman. De veronderstelling is dat dat betreffende uurwerk liefst $ 9 miljoen waard is. Het wordt bestempeld als het meest gecompliceerde horloge ooit gemaakt door de iconische Zwitserse horlogemaker. Een andere versie van het uurwerk heeft momenteel het record voor het duurste horloge ooit verkocht, namelijk liefst $ 31 miljoen.