In een verbluffende ontdekking in een schuur in Zuid-Afrika is een ware schatkamer aan klassieke auto’s onthuld. Verborgen in een bescheiden loods op het landgoed van de familie Coetzer, heeft deze verzameling meer dan 200 oude voertuigen uit lang vervlogen tijden blootgelegd. De collectie van Louis Coetzer bleef voor een lange tijd in de schaduw, na zijn noodlottig auto-ongeval in 2020. Het tafereel dat zich onthulde toen veilingmeester Joff van Reenen de loods betrad, werd treffend beschreven als “surrealistisch en verbijsterend”. Rijen oldtimers, bedekt onder een dikke laag stof, staan als een vergeten leger, wachtend om herontdekt te worden. Voorbij de roestige carrosserieën en verweerde emblemen schuilt een onschatbare erfenis van automobilistische geschiedenis, voornamelijk bestaande uit klassieke Mercedessen uit de jaren 60 en 70.

Adembenemende ontdekking in een schuur in Zuid-Afrika

Het moment waarop veilingmeester Joff van Reenen de schuur in de provincie Oost-Kaap betrad, vormde een onvergetelijke en haast onwerkelijke ervaring. Het was alsof hij een vergeten schatkist had geopend, gevuld met de kostbaarste juwelen van de autowereld. Deze schuur, voorheen het domein van Louis Coetzer, bijgenaamd ‘Oom Louis’, onthulde niet alleen de grandeur van zijn passie voor auto’s, maar ook de tragische wending van zijn leven. Louis, samen met zijn geliefde vrouw Hermien, vond een vroegtijdig einde tijdens een noodlottig auto-ongeval op een afgelegen bergpas. In de nasleep van dit verlies besloten de nabestaanden een deel van zijn uitgebreide collectie te verkopen, zonder te weten dat ze slechts het topje van de ijsberg aan het ontdekken waren. De loods, doordrenkt van geschiedenis en herinneringen, getuigde van de enorme omvang van Louis’ obsessie voor auto’s.

Terwijl de familie Coetzer plannen maakte om een deel van het uitgestrekte landgoed van hun ouders te verkopen, kwam een nieuwe ontdekking aan het licht die de verbeelding tartte. Een verse lading klassieke voertuigen doemde op uit de schaduwen van vergetelheid. Veilingmeester Joff van Reenen, die als een moderne ontdekkingsreiziger de loods betrad, was overweldigd door een wervelwind van emoties. De omvang van de ontdekking was adembenemend; de loods, met een oppervlakte zo groot als drie tennisbanen, herbergde rijen voertuigen die wachtten als een onverschrokken leger, klaar om de wereld opnieuw te veroveren. Elk voertuig, gehuld in een dikke laag stof, vertelt een verhaal dat nu klaar staat om opnieuw tot leven te worden gewekt voor diegenen die het geluk hebben om het te ervaren.

Meer dan 200 auto’s onder een dikke laag stof

De dikke laag stof die de auto’s in de schuur in Zuid-Afrika bedekte, onthulde het verhaal van decennia van vergetelheid en verborgen schatten. Het was alsof de tijd had stilgestaan in deze afgesloten ruimte, waar elke auto gehuld was in een mantel van mysterie en verwaarlozing. Bij de eerste aanblik van de verzameling was het onmogelijk om zelfs maar een glimp op te vangen van de kleur, het merk of het model van de voertuigen. Het duurde even voordat de dikke laag stof langzaam begon weg te vagen, en de ware aard van de schat aan het licht kwam. Het is niet de eerste keer dat er zo een vondst is gedaan, eerder kocht een koppel een Portugese schuur en trof tot grote verbazing voor miljoenen aan auto’s aan.

Uiteindelijk is duidelijk geworden dat de collectie voornamelijk bestond uit prachtige Mercedessen uit de jaren 60 en 70, elk een tijdloos symbool van elegantie en klasse. Toch een ander kaliber dan de voertuigen die in een woestijn in Dubai staan weg te rotten. Naast de klassieke auto’s zijn er ook talloze motoren en andere onderdelen ontdekt, waardoor de omvang van Louis Coetzer’s passie voor voertuigen nog verder is benadrukt. In totaal omvatte de verzameling, zowel in de loods als op nabijgelegen boerderijen op het terrein, meer dan 200 auto’s, elk met zijn eigen verhaal en geschiedenis om te delen. Alle gevonden voertuigen zullen worden verkocht via een veiling van creativeridesauctions.com.