De dochter van ’s lands bekendste mediamagnaat Joop van den Ende, Iris van den Ende, staat op het punt een opmerkelijke stap te zetten in haar wooncarrière. Met een recente aankoop van een weelderig twee-onder-een-kapwoning in het hart van Amsterdam-Zuid voor maar liefst € 5,5 miljoen, lijkt Iris haar streven naar luxe niet te stoppen. Wat deze aankoop echter opvallend maakt, is dat haar vorige grachtenappartement nog steeds te koop staat voor € 2.350.000.

Dochter Joop van den Ende koopt indrukwekkende twee-onder-een-kapwoning

Iris van den Ende, dochter van de legendarische mediamagnaat Joop van den Ende, heeft de schijnwerpers op zich gericht met haar opmerkelijke opkomst in de media- en entertainmentwereld. Als erfgenaam van een van de meest invloedrijke figuren in de Nederlandse industrie, heeft Iris haar eigen pad uitgestippeld en een indrukwekkende carrière opgebouwd als eigenaar van het productiehuis MediaLane. Het bedrijf staat bekend om zijn prestigieuze projecten, waaronder de populaire programma’s “Matthijs gaat door” en “The Connection”, gepresenteerd door niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk.

Uit recente berichten van Bekende Buren blijkt dat Iris van den Ende, de dochter van mediamagnaat Joop van den Ende, geen beroep hoefde te doen op een hypotheek bij de bank voor haar recente vastgoedtransactie. Het lijkt erop dat Iris met haar eigen geld een aanzienlijke som heeft verdiend, wat haar in staat heeft gesteld om een indrukwekkende twee-onder-een-kapwoning in Amsterdam-Zuid aan te schaffen voor maar liefst € 5,5 miljoen. Zo hoefde Iris niet eens te wachten op de verkoop van haar voormalige appartement aan de grachten van Amsterdam. 

Appartement aan de Herengracht nog altijd te koop

Het appartement, bekend onder de naam “De Schoone Dame”, gelegen op de eerste verdieping van het prestigieuze appartementencomplex ‘Den Grooten Heer’ aan de Herengracht, staat nog altijd te koop voor een vraagprijs van € 2.350.000. Met een royale oppervlakte van 178 m² biedt deze woning een adembenemend uitzicht op de gracht, met een frontbreedte van maar liefst 14 meter. Recentelijk onderging het een grondige renovatie, wat resulteerde in een weelderige woonruimte met twee slaapkamers, twee badkamers, en een spectaculaire woonkamer doordrenkt met luxe en verfijning. Bovendien worden twee parkeerplaatsen direct beschikbaar gesteld in de onderliggende parkeergarage.

Het betreden van het appartement wordt verwelkomd door een ruime entree, leidend naar een gracieuze hal met garderobe en gastentoilet. Glazen deuren tussen de hal en de woonkamer bieden een uitnodigende doorkijk naar de weelderige ruimte, waar een ambiance van ruimte en licht je omhult. De keuken, het hart van dit betoverende verblijf, biedt hoogwaardige inbouwapparatuur en een centrale ontbijttafel, terwijl de woonkamer zich onderscheidt door een suède muur die een gashaard en tv omlijst. Daarnaast verwent de grote slaapkamer met een walk-in closet en een luxueuze marmeren badkamer. Bovendien biedt het appartementencomplex een scala aan gemeenschappelijke faciliteiten, waaronder een zwembad, sauna en een huismeester die altijd klaarstaat om bij te dragen aan het welzijn van de bewoners.