Quote 500-miljardair Robert van der Wallen kondigde vorig jaar aan dat hij zijn privéjet, de Bombardier Global 6500, te koop zette. Inmiddels lijkt het erop dat het PSV-bestuurslid afscheid heeft moeten nemen van zijn prachtige privéjet. Van der Wallen, een vooraanstaand lid van de Quote 500 en bekend PSV-bestuurslid, staat bekend om zijn succesvolle bijdragen aan het bedrijfsleven, vooral vanwege zijn innovatieve spaarzegelacties voor supermarkten. De Bombardier Global 6500 is een indrukwekkend vliegtuig dat bekend staat om zijn luxe en prestaties. Met een nieuwprijs van € 52 miljoen behoort het tot de meest exclusieve privéjets in Nederland.

Na afscheid van superjacht nu tijd voor afscheid privéjet

Robert van der Wallen is een prominente Nederlandse ondernemer en investeerder die bekend staat om zijn opmerkelijke bijdragen aan het bedrijfsleven. Zijn carrière begon in de autobranche, maar al snel richtte hij zijn eigen bedrijf op, BrandLoyalty, in 2001. BrandLoyalty is gespecialiseerd in het ontwikkelen van loyaliteitsprogramma’s voor bedrijven, met name voor supermarkten. Het bedrijf heeft nauwe banden met grote namen zoals Albert Heijn, waarvoor het innovatieve programma’s heeft bedacht, waaronder de bekende ‘Oranje Patches’ actie tijdens het WK in Qatar. Robert van der Wallen verkocht eerder dit jaar zijn superjacht met miljoenen korting. Voor Van der Wallen was het nu hoogtijd om afscheid te nemen van het volgende voortuig.

Volgens Quote verkreeg Robert van der Wallen eind 2022 ‘de duurste privéjet van Nederland’, een Bombardier Global 6500 met een nieuwprijs van € 52 miljoen. Niettemin zou het onderhoud van zo’n vliegtuig aanzienlijke kosten met zich meebrengt, met jaarlijkse uitgaven van ongeveer $ 7 miljoen voor onderhouds- en brandstofkosten alleen. Ondanks zijn welvaart en status, heeft Van der Wallen blijk gegeven van toenemend bewustzijn over de klimaatimpact van dergelijke luxe. Zo liet hij weten dat de discussie over privéjets een rol speelt bij zijn besluit om voortaan geen vliegtuig meer in eigendom te hebben.

Global 6500 van Robert van der Wallen is verkocht

Robert van der Wallen verkoopt niet zomaar een vliegtuig, de Bombardier Global 6500, een meesterwerk van techniek en luxe, heeft de reputatie een van de meest verfijnde privéjets ter wereld te zijn. Met zijn kenmerkende gestroomlijnde ontwerp en indrukwekkende prestaties biedt dit vliegtuig een ongeëvenaarde ervaring aan boord. De cabine van de Global 6500 is ontworpen met oog voor detail en comfort, waarbij elke ruimte is ingericht met luxe materialen en state of the art voorzieningen. Passagiers worden verwelkomd in een oase van elegantie, met ruime stoelen, entertainmentopties en voorzieningen voor zowel ontspanning als productiviteit tijdens de vlucht.

Met een indrukwekkend vliegbereik en uitstekende snelheid is de Bombardier Global 6500 perfect geschikt voor langeafstandsvluchten en biedt het zijn passagiers de mogelijkheid om snel en comfortabel naar hun bestemming te reizen. Het vliegtuig is uitgerust met geavanceerde navigatie- en communicatiesystemen, evenals hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen om een soepele en veilige vlucht te garanderen. Recentelijk is bekend geworden dat de Bombardier Global 6500 is verkocht. Nadat Van der Wallen zijn privéjet te koop had gezet, heeft het vliegtuig een nieuwe eigenaar gevonden.