Voetballer Cristiano Ronaldo is voor het tweede jaar op rij de bestbetaalde atleet ter wereld. Dat blijkt uit een lijst met de 50 bestbetaalde atleten van Forbes die jaarlijks gepubliceerd wordt.

Cristiano Ronaldo is voor het tweede jaar op rij de bestbetaalde atleet ter wereld

Ook als u geen voetballiefhebber bent, zal de naam Cristiano Ronaldo u ongetwijfeld bekend in de oren klinken. De 39-jarige Portugees geldt als één van de allerbeste voetballers ooit. Zijn carrière begon bij Sporting Lissabon, waarna hij bij achtereenvolgens Manchester United, Real Madrid, Juventus en nogmaals Manchester United uitgroeide tot een absolute grootheid. In zijn carrière won hij onder meer vijf keer de Champions League alsook eenmalig het EK met het Portugese nationale elftal te winnen. Inmiddels speelt de Portugees bij Al Nassr in Saoedi-Arabië. Daar kwam hij terecht nadat hij eind 2022 vertrok bij United na een conflict met de Nederlandse trainer Erik ten Hag. Ronaldo heeft in het Midden-Oosterse land voor een heuse revolutie gezorgd. Sinds hij daarheen verkaste, bewandelden tientallen andere spelers hetzelfde pad naar de zandbak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Zijn move naar Saoedi-Arabië was voor de Portugees vooral financieel zeer aantrekkelijk. Volgens Forbes, dat onlangs de lijst met de 50 bestbetaalde atleten publiceerde, heeft Ronaldo in 2023 zeker $ 260 miljoen bij mogen schrijven. Onze eigen Nederlandse held Max Verstappen mocht vorig jaar € 74,5 miljoen bijschrijven.

$ 60 miljoen aan extra’s

Volgens Forbes heeft Ronaldo van dat bedrag zo’n $ 200 miljoen verdiend aan zijn prestaties op het veld, met daarbij $ 60 miljoen aan extra’s, zoals sponsor- en sociale mediaverdiensten.

Andere voetballers die op de lijst te vinden zijn, zijn de Argentijnse ster Lionel Messi, die nu voor Inter Miami speelt. Volgens Forbes verdiende Messi $ 135 miljoen, waarvan $ 65 miljoen uit activiteiten op het veld en $ 70 miljoen uit externe bronnen.