Jensen Huang is een naam die wellicht niet meteen een belletje bij u doet rinkelen, toch is hij langzaam aan het uitgroeien tot één van de meest invloedrijke zakenmensen ter wereld. Huang is de CEO van Nvidia, een Amerikaans technologiebedrijf, en manifesteert zichzelf momenteel als één van de voorlopers op het gebied van AI-technologie. En die business is gigantisch: Huang zag zijn vermogen alleen dit jaar al met liefst $ 50 miljard stijgen.

Jensen Huang dankt vermogensstijging aan immense koerswinst

Jensen Huang is niet alleen de CEO, maar ook medeoprichter van Nvidia, een prominente figuur in de technologische wereld. Onder Huang’s leiding heeft Nvidia zich ontwikkeld tot een wereldleider in geavanceerde computertechnologieën, met een breed scala aan producten en oplossingen die worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder gaming, datacenters, autonome voertuigen. Nvidia wordt in de technische wereld ook wel omschreven als een voorloper als het gaat om AI-technologie.

Nvidia mocht eerder dit jaar al een immense koerswinst verwelkomen, waardoor Huang in één klap de top 25 van rijkste personen ter wereld in denderde. Nvidia staat inmiddels op de derde plaats als het gaat om meest invloedrijke techbedrijven, net achter Apple en Microsoft.

Verdiende alleen al in 2024 $ 50 miljard

Na die recente beursstijging, werd Huang in één klap $ 8,5 miljard rijker. Dat is in het afgelopen kwartaal nog meer gestegen, naar maar liefst $ 50 miljard. Het heeft tot gevolg dat we Huang nu op een prominente plaats terugvinden in de befaamde Bloomberg Billionaires Index, namelijk op plaats 15, met een vermogen van $ 100 miljard. Dat is zes plaatsen hoger dan drie maanden geleden.

Enfin, Huang is zich dus steeds meer aan het manifesteren als één van de rijkste personen ter wereld. Voor de titel rijkste persoon ter wereld, heeft hij nog wel een lange weg te gaan. Op het moment van schrijven is LVMH-topman de rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van $ 211 miljard. Daarachter volgen op gepaste afstand Jeff Bezos en Elon Musk.