In de snelbewegende wereld van financiën en technologie is er één naam die recentelijk de schijnwerpers heeft gestolen, Jensen Huang. De CEO van Nvidia, een toonaangevende speler in de wereld van halfgeleiders en kunstmatige intelligentie. Zijn opmerkelijke opkomst naar de top van ’s werelds rijkste individuen heeft de financiële wereld doen opschrikken en heeft investeerders en waarnemers over de hele wereld verbaasd. Met een explosieve stijging van de beurskoers van Nvidia op Wall Street heeft Huang’s persoonlijke fortuin een astronomische sprong gemaakt, waardoor hij nu aanspraak maakt op de 21e positie op de prestigieuze Bloomberg Billionaires Index.

Vermogen Jensen Huang steeg met maar liefst $ 8,5 miljard

Jensen Huang is niet alleen de CEO, maar ook medeoprichter van Nvidia, een prominente figuur in de technologische wereld. Hij staat bekend om zijn visionaire leiderschap en zijn vermogen om het bedrijf te leiden naar baanbrekende innovaties op het gebied van grafische processoren en kunstmatige intelligentie. Onder Huang’s leiding heeft Nvidia zich ontwikkeld tot een wereldleider in geavanceerde computertechnologieën, met een breed scala aan producten en oplossingen die worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder gaming, datacenters, autonome voertuigen, en meer. Zijn visie en innovatieve geest hebben Nvidia gepositioneerd als een pionier op het gebied van GPU-versnelde computing en AI. Door zijn vastberadenheid en ondernemersgeest heeft Huang Nvidia’s groei gestimuleerd en het bedrijf gepositioneerd als een van de waardevolste en invloedrijke technologiebedrijven ter wereld.

Door de recente koerswinst op Wall Street als gevolg van de recordresultaten van zijn bedrijf, is de persoonlijke welvaart van Jensen Huang met een indrukwekkende $ 8,5 miljard gestegen. Dit kwam door een nieuw hoogtepunt omdat de AI-chipfabrikant Nvidia in één klap $ 250 miljard meer waard was. Deze aanzienlijke toename heeft Jensen Huang zijn geschatte rijkdom naar een verbluffende $ 68,1 miljard gebracht, wat bijna gelijk staat aan € 63 miljard. Deze nieuwe mijlpaal plaatst Huang op de 21e positie op de gerenommeerde Bloomberg Billionaires Index, waar hij zich voegt bij de elite van ’s werelds meest vermogende individuen.

Waarde van Nvidia overschreed de magische grens van $ 1900 miljard

De waarde van Nvidia op de beurs steeg donderdag met maar liefst $ 250 miljard, waarmee de grens van $ 1900 miljard werd overschreden. Deze opmerkelijke stijging volgde op de enthousiaste reacties van beleggers op de recordresultaten van Nvidia, ’s werelds toonaangevende speler op het gebied van chips voor kunstmatige intelligentie (AI). Huang, die meer dan 3 procent van het bedrijf bezit, deelt persoonlijk mee in dit buitengewone succes. De opmars op de rijkenlijst betekent dat Huang nu zwaargewichten als Charles Koch en Zhong Shanshan voorbij is gestreefd. Koch, een Amerikaanse zakenmagnaat, en Shanshan, een Chinese ondernemer in mineraalwater, hebben beide hun plaats moeten afstaan door de plotselinge toename van Huang’s fortuin. Deze opmerkelijke prestatie is des te opvallender gezien de positie van Huang vorig jaar. Toen stond hij nog op de 128e plaats met een nettowaarde van $ 13,5 miljard.

Het ongekende succes van Nvidia zet de concurrentie in de chipindustrie in vuur en vlam. Grote spelers zoals AMD en Intel hebben al aangekondigd plannen te hebben voor de ontwikkeling van hun eigen AI-chips, in een poging om de marktpositie van Nvidia uit te dagen. Zelfs bedrijven als Amazon en Alphabet, die momenteel grote afnemers zijn van Nvidia’s chips, onderzoeken nu de mogelijkheid om hun eigen AI-chips te produceren. Echter, het is nog onzeker of deze concurrenten daadwerkelijk succesvol zullen zijn in het inhalen van Nvidia. Sam Altman, de visionair achter het AI-programma Chat GTP, benadrukte vorige maand dat het een astronomisch bedrag van maar liefst 7000 miljard dollar zou kosten om Nvidia te evenaren.