Na maanden van stabiliteit heeft er weer een significante wisseling van de wacht plaatsgevonden wat betreft de rijkste persoon ter wereld. Maandenlang was Bernard Arnault, directeur van LVMH, de trotse lijstaanvoerder, maar nu is hij weer als rijkste persoon gepasseerd door Jeff Bezos.

Jeff Bezos en Bernard Arnault wisselen stuivertje wat betreft de positie voor rijkste persoon ter wereld

Bernard Arnault (75) stond maandenlang fier aan kop van de befaamde rijkenlijst van Bloomberg. De Fransman is niet alleen de oprichter, maar ook de bestuursvoorzitter van het conglomeraat LVMH. Wat enkele van ’s werelds meest iconische luxe merken, waaronder Louis Vuitton, Dior, Fendi, Moët en Hennessy omvat. In 2023 behaalde het conglomeraat een recordomzet. Mede door de continue groei van de vraag naar luxeproducten, zag Arnault zijn vermogen significant stijgen naar destijds $ 202 miljard. Maar Arnault zag zijn bedrijf afgelopen periode minder presteren op de beurs, wat zijn vermogen terugduwde naar $ 205 miljard, waar dat in de periode tussen de recordomzet van het conglomeraat en de daling op de beurs $ 207 miljard was.

Het heeft erin geresulteerd dat Arnault inmiddels is afgezakt naar de tweede plaats op de lijst van ’s werelds rijkste personen. Hij is weer ingehaald door Jeff Bezos, net als enkele maanden geleden het geval was. Bezos zag Amazon, waar hij geen eigenaar meer van is, maar wel nog een groot aandeel in heeft, flink scoren op de aandelenmarkt. Deze significante stijging heeft to gevolg dat Jeff Bezos met een vermogen van $ 210 miljard weer lijstaanvoerder is, ten koste van Arnault. Bezos’ vermogen nam na de scheiding met zijn ex-vrouw MacKenzie Scott in 2019 een flinke duikvlucht naar beneden, nadat hij haar miljarden moest betalen. Scott werd daardoor in één klap de rijkste vrouw ter wereld.

Elon Musk

Wie in de nabije tijd ook weer een rol van betekenis zou kunnen gaan spelen aan de top van de prestigieuze lijst, is Tesla/SpaceX-CEO Elon Musk. De geboren Zuid-Afrikaan was jarenlang de rijkste persoon ter wereld met een vermogen van $ 320 miljard, maar moest die titel in 2021 afstaan aan achtereenvolgens Arnault en Bezos. Het vermogen van de ondernemer nam door het fiasco rondom de Tesla Cybertruck en de daling in waarde van Twitter, alsook door de massaal gekelderde Tesla-aandelen een flinke duik naar beneden. Dat vermogen is inmiddels wat gestabiliseerd tot $ 198 miljard, waardoor Musk een flinke comeback heeft gemaakt ten opzichte van zijn twee concurrenten.