Succesverhalen, ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Wat te denken van de pas 26-jarige Nederlandse Julia Veer, die pas vijf jaar geleden stopte met haar studie en nu een miljoenenbedrijf runt?

Nederlandse Julia Veer stopte vijf jaar geleden met haar studie

In een interview met het AD vertelt de 26-jarige Hagenaar Julia Veer dat ze al na één jaar stopte met haar studie communicatie. Destijds had ze al een studieschuld van € 10.000 en ze weet dat als ze doorgaat die schuld oploopt met nog eens duizenden euro’s. Nadat ze de beslissing had genomen te stoppen met haar studie, besloot ze het roer drastisch om te gooien.

Samen met haar vriend Randy had ze al twee bedrijven, maar de twee wilden ook echt iets ontwikkelen. Door huidproblemen van Julia komen de twee, inmiddels zo’n zes jaar geleden, op een kleimasker. Daarmee werd het bedrijf Clay and Glow ook gelijk geboren. Een businessplan hebben de twee echter niet, en dus besluiten ze op de bonnefooi te beginnen met een lading van drieduizend van die kleimaskers. Gefabriceerd in Nederland, dierproefvrij, vegan en van ingrediënten die voornamelijk natuurlijk zijn.

Het duurt uiteindelijk liefst een jaar voordat de eerste lading aan de man gebracht is. Maar uiteindelijk begint de verkoop te lopen. Het bedrijf werd opgericht vanuit Veers studentenkamer, en deze ruimte staat dan ook binnen afzienbare tijd vol met dozen, terwijl de strijkplank als inpaktafel wordt gebruikt.

Miljoenenbedrijf

Nu, zes jaar later, is Clay and Glow uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Het bedrijf heeft veertien producten die in de Benelux worden verkocht. Klanten kunnen terecht bij de webshop en exclusief bij ICI Paris XL. Ook op social media is het merk erg actief.

Tegenwoordig heeft Veer met haar bedrijf een kantoor in het prestigieuze World Trade Center in Den Haag, met een werkweek van 80 uur, zes man personeel, drie stagiaires – die wij overigens ook nog zoeken – maar bovenal een miljoenenomzet.