Een geluksvogel heeft bij een kringloopwinkel in de Verenigde Staten een wel hele mooie deal gesloten. Het horloge dat hij daar voor slechts $ 4 op de kop tikte, blijkt een exclusieve Omega Seamaster Automatic ‘James Bond’-editie te zijn, die in werkelijkheid een fortuin waard is.

Bij kringloopwinkel gekochte Omega Seamaster blijkt een fortuin waard te zijn

De koop werd gedaan door een Reddit-gebruiker, op het platform genaamd u/Prestigious_Stay7840. Hij is in de afgelopen jaren tientallen kringloopwinkels af geweest op zoek naar de beste deal, en vond uiteindelijk een parel, te weten een Omega Seamaster Automatic ‘James Bond’-editie. Deze kocht hij voor slechts $ 4. Een sterk staaltje oog voor detail.

De Reddit-gebruiker staat erom bekend al vele tientallen kringloopwinkels af te zijn gestruind op zoek naar een parel. Bij de zoveelste was het raak. Hij werd door een medewerker gewezen op iets wat voor heem interessant kon zijn. Vanuit zijn ooghoek zag hij een verwaarloosde, maar altijd net Omega-horloge.

Duizenden euro’s

Daarbij bleek dat de man daarmee een uiterst goede deal te pakken had. Bij nader inzien bleek het bij de kringloopwinkel gekochte uurwerk namelijk een heuse Omega Seamaster Automatic ‘James Bond’-editie te zijn, die alom wordt getaxeerd op enkele duizenden euro’s. Hoewel de exacte details van het horloge nog een mysterie zijn, is één ding zeker: de man heeft ongekend veel geluk gehad. Omega is lang niet zo prestigieus als bijvoorbeeld een Rolex, maar het merk is wel geliefd bij Hollywood-sterren, de toekomstige koning van Engeland en zelfs de legendarische Britse spion James Bond, die in de welbekende films regelmatig een uurwerk van de Zwitserse horlogefabrikant droeg.

De vondst heeft zogezegd een onmiskenbare status. En wat het nog beter maakt, is de prijs. Terwijl een dergelijk stuk gemakkelijk duizenden dollars (!) kan kosten op horlogeplatforms, heeft deze geluksvogel het weten te bemachtigen voor de prijs van een kopje koffie. Het lijkt wat dat betreft op het verhaal van een man die voor $ 6 een horloge kocht in tevens de kringloopwinkel, wat later een exclusieve Jaeger LeCoultre bleek te zijn.