Een amateurhorlogeverzamelaar heeft onlangs een opmerkelijke vondst gedaan in een lokale Goodwill. Tussen de oude boeken en gebruikt serviesgoed vond hij in de kringloopwinkel een vintage Jaeger-LeCoultre horloge, dat werd verkocht voor slechts $ 5,99.

Man vindt exclusieve Jaeger-LeCoultre in lokale kringloopwinkel

Na het grondig onderzoeken van het horloge, ontdekte de verzamelaar al snel dat hij iets bijzonders in handen had. Het bleek namelijk te gaan om een zeer zeldzaam model, met minder dan 1000 geproduceerde exemplaren wereldwijd.

Dit nieuws was uiteraard verbazingwekkend voor de amateurverzamelaar, want hij realiseerde zich dat het horloge aanzienlijk meer waard was dan wat hij ervoor had betaald. Met de schaarste van dit specifieke model en de toenemende vraag naar vintage Jaeger-LeCoultre horloges, wist hij dat hij een unieke kans had om een aanzienlijke winst te maken.

Een levensveranderende winstmarge

Na zorgvuldig marktonderzoek en het raadplegen van experts in de horloge-industrie, besloot de verzamelaar zijn vondst te verkopen. Hij plaatste het horloge op een gespecialiseerde veiling en tot zijn verbazing trok het de aandacht van verzamelaars over de hele wereld.

Uiteindelijk werd het Jaeger-LeCoultre horloge van de kringloopwinkel verkocht voor een ongelooflijke winstmarge van, maar liefst € 35,000, waardoor de verzamelaar een levensveranderende hoeveelheid geld verdiende met zijn bescheiden aankoop van $ 5,99.

Amateurverzamelaar ontdekt onbetaalbaar horloge

Bron: Hodinkee

Dromen worden werkelijkheid

Met dit onverwachte fortuin heeft de verzamelaar nu grote plannen voor de toekomst. Ten eerste zal hij het geld gebruiken om zijn bruiloft te betalen en ervoor te zorgen dat deze speciale dag perfect wordt.

Daarnaast heeft hij altijd al gedroomd van een Omega Speedmaster Professional. Met zijn nieuw verworven middelen is hij vastbesloten om deze droom waar te maken en zichzelf te belonen voor zijn passie en doorzettingsvermogen binnen de horlogeverzamelgemeenschap.