Rafael Nadal staat, naast bekend als één van de beste tennissers ooit, ook te boek als een fervent fan van Richard Mille. De Zwitserse horlogefabrikant en de Spaanse tennisser hebben dan ook al verscheidene malen de handen ineen geslagen voor de lancering van een extravagant uurwerk. De Spanjaard is nu echter gespot met een uurwerk waarbij, wat ons betreft, zijn gevoel voor smaak sterk in twijfel kan worden getrokken.

Tennislegende Rafael Nadal viert samenwerking met Richard Mille

Rafael Nadal behoeft eigenlijk geen introductie meer. De legendarische 37-jarige Spanjaard geldt als één van de beste tennissers van het moderne tijdperk. Hij was onderdeel van de grote drie, samen met Novak Djokovic en Roger Federer. Zij domineerden jarenlang de absolute top van het internationale tennis. In zijn carrière wist hij vijf keer de ATP-ranglijst als nummer één af te sluiten: in 2008, 2010, 2013, 2017 en 2019. Verder wist hij twee keer Wimbledon te winnen, vier keer de US Open, twee keer de Australian Open en maar liefst 14 keer Roland Garros.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zach (@zachattack__25)

Na lang blessureleed maakte hij in april dit jaar zijn rentree tijdens de Barcelona Open, waar Rafael Nadal flaneerde met – ook al – een Richard Mille-horloge om de pols, ter waarde van een miljoen. Van dat uurwerk zijn er wereldwijd slechts 50 vervaardigd, en is ontworpen om het tienjarig jubileum tussen de Zwitsers en Spanjaard te vieren. Het horloge draagt zelfs zijn naam.

Nieuw Richard Mille-horloge rekent af met alle welbekende facetten

Afijn, u bent ongetwijfeld bekend met het feit dat Richard Mille bekend staat om haar pure extravagantie. U houdt, of u walgt ervan. Diamanten, kleuren en drukte an sich maken de dienst uit in de uurwerken van het prestigieuze merk. Maar het nieuwste uurwerk van Richard Mille rekent genadeloos af met die welbekende facetten. De RM UP-01 titanium, gelimiteerd tot 150 wereldwijd met een prijskaartje van $ 1,9. miljoen en in samenwerking met Ferrari, is namelijk een soort stalen schijf, met daarop een klein klokje en onder meer het uurwerk te zien. Ook prijkt onderaan het Ferrari-logo. Het is in ieder geval alles wat Richard Mille normaal gesproken níet heeft.

Nadal poseerde vol trost met het horloge, samen met de bekende horlogeverzamelaar Zach Attack. Oordeelt u zelf. De foto vindt u hieronder.

Richard Mille RM UP-01

Bron: Richard Mille