Tiffany & Co. heeft de gave om haar extravagantie telkens naar een steeds hoger niveau te tillen. Welnu, de lat wordt nog hoger gelegd met nog een meesterwerkcreatie, namelijk de introductie van de “Time For Speed”-collectie met een klok met het model van een raceauto ter waarde van $ 215.000.

Tiffany & Co. lanceert opnieuw een opmerkelijk voorwerp

De bijzondere autoklok komt in navolging van deze Tiffany Taxi, tevens een klok. Natuurlijk is dit niet zomaar een knaller van een oude schoorsteenmantel. In plaats daarvan is het verkrijgbaar in de gepatenteerde kleur Tiffany Blue, die de aluminium behuizing van de klok siert. De lak is ook van dezelfde standaard als die van echte auto’s, terwijl de toevoeging van diamanten iets is dat u normaal gesproken niet tegenkomt.

Ronde briljante diamanten met een totaal karaatgewicht van vier gram zijn met de hand op de klok geplaatst, waardoor de lunette en de graveerplaat van de klok op pavé-wijze zijn versierd. Een opening van geborsteld roestvrij staal geeft de uren en minuten weer, terwijl componenten zoals het echappement en het handwiel onder een helmvormige koepel bovenop de klok worden tentoongesteld. Dit geeft volgens het Amerikaanse sieradenmerk een fascinerende inkijk in de precisie en het vakmanschap van het uurwerk.

Zonder klok

Het onderhoud van de klok van Tiffany & Co. is leuk gemaakt omdat u, om het uurwerk op te winden, de auto op een vlakke ondergrond moet terugtrekken , zoals speelgoed uit uw kindertijd. Op dezelfde manier wordt de tijd ingesteld met behulp van het stuur.

Voor degenen die minder geld willen uitgeven, heeft Tiffany & Co. ook een diamanten versie van de klok geproduceerd die voor $ 40.000 te koop is. Deze versie behoudt de charme en het vakmanschap van het originele ontwerp, maar tegen een toegankelijkere prijs. Bekijk het bovenstaande stuk van dichterbij en ontdek meer online.