We hebben een nieuwe jongste miljardair ter wereld, en zoals u wellicht al kunt raden heeft ze daar niet zelf voor gewerkt. Afijn, de eer gaat naar de pas 19-jarige Braziliaanse studente Livia Voigt, een erfgename.

19-jarige studente uit Brazilië is de jongste miljardair ter wereld

Met haar pas 19 jaar hoort Livia Voigt onmiskenbaar in het lijstje met vijf jongste miljardairs ter wereld. Voigt is één van de grootste individuele aandeelhouders van het bedrijf WEG, de grootste fabrikant van elektromotoren in Latijns-Amerika. Dat bedrijf werd in 1961 mede opgericht door Voigt’s grootvader, Werner Ricardo Voigt. Ook de inmiddels overleden miljardairs Eggon Joao da Silva en Geraldo Werninghaus richtten het bedrijf mede op. Vandaar ook de naam WEG (Werner, Eggon, Geraldo). Voigt overleed in juni 2016. Zijn vermogen werd geschat op enkele tientallen miljarden.

WEG is tegenwoordig een beursgenoteerde multinational met in meer dan 140 landen vestigingen, en heeft 40.000 werknemers. Daarnaast realiseert het bedrijf een jaarlijkse omzet van ver in de miljarden; in 2022 was dat nog $ 6 miljard.

Universiteit

Kleindochter Livia is dan ook een erfgename, zakenblad Forbes schat haat vermogen tegenwoordig op $ 1,1 miljard, waarmee ze de jongste miljardair ter wereld is. Ze heeft geen bestuurs- of directiefunctie bij WEG, maar is wel één van de grootste individuele aandeelhouders. Voigt studeert momenteel aan de universiteit.

Livia Voigt is de opvolger van de slechts twee maanden oudere Clemente del Vecchio, die tot voor kort de jongste miljardair ter wereld was. Hij is de zoon van de Italiaanse zakenman Leonardo Del Vecchio. Hij werd vooral bekend als oprichter en voorzitter van Luxottica, de grootste producent van brillen en monturen ter wereld. Nadat Leonardo in juni 2022 op 87-jarige leeftijd overleed, liet hij een enorm vermogen achter. Waaronder dus aan zijn zoon Clemente, die vandaag de dag over een geschat vermogen van $ 3,5 miljard beschikt.