Goed nieuws: de welbekende housetours van Pure Luxe zijn weer terug. Dit keer trapt oprichter Floris Wyers himself af bij het prachtige te koop staande Landgoed De Woldberg in het Overijsselse Steenwijk. Vraagprijs: € 5 miljoen. Maar is het dat geld waard? Dat nemen we onder de loep.

Floris Wyers brengt een bezoek aan Landgoed De Woldberg in Steenwijk

Voor de verandering bevinden we ons eens buiten de randstad, in het pittoreske Overijsselse Steenwijk wel te verstaan. We nemen een kijkje bij landgoed De Woldberg, voor € 5 miljoen in de etalage. Daar rijden we, zoals gebruikelijk in stijl, middels een welbekende BMW i7 naartoe. Enfin, we kunnen wel stellen dat deze woning ongetwijfeld aan al uw wensen voldoet, zo wordt door makelaar Dennis Stalenhoef van Drieklomp Makelaars uit Nunspeet benadrukt.

Landgoed De Woldberg

Bron: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Het karakteristieke landgoed werd in 2021 gebouwd en vervaardigt al uw dromen. Het is omringd door water en natuurschoon en is gebouwd in een karakteristieke stijl. Deze bouwstijl is geïnspireerd op het werk van de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, die bekend staat om zijn prairiehuis-stijl. Het landhuis heeft een langgerekte vorm met een laag dak met overstekken, veel licht en een nauwe verbinding met buiten en de natuur. Dit imposante landhuis straalt grootsheid uit in elk detail: van de ruime kamers tot het perceel van ruim 3500 m². Alles is ontworpen met oog voor perfectie en kwaliteit, waardoor u rust en eenheid zult ervaren. Het valt dan ook goed in de smaak bij de heer Wyers en makelaar Stalenhoef.

Met maar liefst vijf slaapkamers waarvan drie met badkamer en suite, een bibliotheek/kantoor, een souterrain met drie dubbele garage, wellness- en sportfaciliteiten, een bar en thuisbioscoop voorzien van geluidswerende isolatie bent u verzekerd van alle gemakken. Daarnaast beschikt het landhuis over een royaal gastenverblijf dat grenst aan het water, waardoor u kunt genieten van prachtige vergezichten over het gehele perceel. Bovendien is er een geïntegreerd domoticasysteem aanwezig dat zorgt voor ultiem gebruiksgemak en woongenot.

Sabrage

Naast natuurschoon biedt ook de vestingstad Steenwijk diverse voorzieningen binnen handbereik. U vindt hier onderwijsinstellingen, gezondheidszorgfaciliteiten, horecagelegenheden, winkels en theater De Meenthe waar regelmatig voorstellingen en evenementen worden georganiseerd. Daarnaast zorgen de snelwegen A32 en A28 voor goede verbindingen met zowel het noorden als het midden en westen van Nederland. Vanaf het Intercity-station Steenwijk bent u binnen korte tijd in steden zoals Zwolle, Heerenveen en Utrecht.

Afijn, u kent het onderhand wel. De video sluiten we zoals gebruikelijk af met een kenmerkende sabrage. We houden u in spanning of dat allemaal goed gaat. Aanschouw de volledige video hier beneden: