Vinkeveen is op zichzelf natuurlijk al een bakermat van megalomane woningen: in het dorp staat zelfs de duurste villa van Nederland te koop. Maar er kan nog een schepje bovenop, qua voorzieningen althans, maar alleen iets goedkoper. We nemen u mee naar de prachtige Baambrugse Zuwe.

Megalomane villa in Vinkeveen moet € 14 miljoen in het laatje brengen

Op een van de mooiste locaties van Nederland, direct aan de Vinkeveense Plassen, staat deze ultramoderne en zeer luxe designvilla te koop, evenals deze duurste woning van Nederland. Met een woonoppervlakte van circa 927 m² biedt deze state of the art villa aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen, ontworpen door architect Gert-Jan Knevel en opgeleverd in 2002, een ongeëvenaarde leefervaring. Het pand is gelegen op een perceel van circa 4.720 m² eigen grond en water, omringd door een prachtig aangelegde tuin met diverse terrassen en een recent gerenoveerd boothuis.

Bij binnenkomst via de grote hal betreedt u een ruim en licht interieur, verdeeld in vier hoofdgedeelten: het slaapgedeelte, de woonkamer, de keuken en de wellnessruimte. De ruime woonkamer vloeit naadloos over in een grote eetkamer en een state of the art keuken. Meerdere schuifdeuren bieden toegang tot de omliggende terrassen, patio en dokken.

Privéwellnessruimte

Aan het einde van de gang bevindt zich een luxe privéwellnessruimte, compleet met een binnenzwembad, jacuzzi, stoombad en sauna. Deze ruimte, recentelijk gerenoveerd, biedt een oase van rust en ontspanning. De slaapvleugel op de begane grond beschikt over twee ruime slaapkamers, elk met een eigen en suite badkamer. Op de eerste verdieping vindt u nog eens twee slaapkamers, eveneens met en suite badkamers, waardoor comfort en privacy gegarandeerd zijn voor alle bewoners en gasten.

Villa Vinkeveen

Bron: Sotheby’s Realty

De kelder, bereikbaar via een tweede trap in de hal, is een ware verrassing. Hier vindt u een uitgebreide bar, een aparte pokerruimte, een wijnkelder en een speciaal ontworpen bioscoopzaal. Fitnessliefhebbers kunnen gebruik maken van de aanwezige sportfaciliteiten.

Designvilla Vinkeveen

Bron: Sotheby’s Realty

Op 10 minuten van Amsterdam

Deze villa ligt op slechts 15 minuten rijden van Schiphol en 10 minuten van Amsterdam, wat het een ideale locatie maakt voor zowel ontspanning als werk. De villa is zeer goed beveiligd en voorzien van alle denkbare installaties. In 2023 zijn 92 zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor de energiekosten tot een minimum zijn beperkt. De prachtige elektrische design toegangspoort en de omringende hoge groene heggen zorgen voor privacy en exclusiviteit.

Designvilla Vinkeveen

Bron: Sotheby’s Realty

Op het terrein is parkeergelegenheid voor 13 auto’s. Enkele opvallende functies van deze villa zijn plafondkoeling, vloerverwarming en koeling, een warmteterugwinningssysteem, drie nieuwe hybride warmtepompen, een geavanceerd beveiligingssysteem en een zwembad met een nieuw ontvochtigingssysteem.