De Tropez wijnen zijn afkomstig van het Franse wijnhuis “Domaine Tropez“. De wijngaarden van Domaine Tropez liggen rondom de baai van het mooie en mondaine plaatsje Saint Tropez aan de Côtes d’Azur. Een streek in Zuid-Frankrijk waar de meest hoogwaardige Côtes de Provence AOC wijnen vandaan komen. Naast de Domaine Tropez,Crazy Tropez, Sand Tropez, Black en White Tropez wijnvarianten, biedt het Franse wijnhuis tevens een unieke en verfrissende wijncocktail genaamd ICE Tropez. De wijnen hebben al diverse awards in de wacht gesleept en zijn dan ook niet voor niets al in circa 50 landen zeer populair.

Naast de markante en vernieuwende vormgeving van de labels op de Tropez Wines flessen, is een aantal bijzondere eigenschappen noemenswaardig. Doordat de wijngaarden direct aan zee liggen, koelt het ’s avonds sneller af en daalt in de ochtend mist vanuit zee neer op de druivenstokken. Dit zorgt ervoor dat er minder suikers worden aangemaakt in de druif waardoor het alcoholpercentage laag blijft. En door de absorberende ondergrond komen de mineralen vanuit de zee via de wortels in de druif terecht. Daarnaast hebben de Tropez wijnen een heel laag sulfiet-gehalte dankzij de snelle en effectieve werkwijzen van Domaine Tropez bij het oogsten. Dit maakt de Tropez wijnen uniek met een natuurlijke elegantie en concentratie.

Voor meer informatie zie de website van Tropez Wines.

“Domaine Tropez was born in 1996 and it has assembled
a number of AOC Côtes de Provence vines, covering over 36 hectares.
Domaine Tropez has risen to the top of the wine list.”