Alles wat oud genoeg is wordt vanzelf weer nieuw met Chivas Regal The Icon blended Scotch whisky. Voor het eerst uitgebracht in mei, is dt donkere amber distillaat een synthese van meer dan 20 uitingen van de meest onthaalde distilleerderijen in Schotland, met inbegrip van een paar die gesloten zijn.

Alhoewel deze distilleerderijen binnenkort in de geschiedenis verdwijnen, is er een selectie verzameld door meester blender Colin Scott en gecombineerd met zeldzame whisky van Chivas Regal première producenten zoals Longmorn, Glen Keith en Strathisla. De laatste is de oudste continu werkende hoogland distilleerderij van Schotland, dat dateert uit 1786.

embed-01-chivas-regal-the-icon

Volgens Scott, presenteert deze nieuwe whisky, ‘The Icon’, een geur van honing, rijpe peer, en donkere chocolade, gevolgd door tonen van zoete sinaasappel, perziken op siroop, vanille en hazelnoot op het palet, smaken die lang blijven hangen na een slok.

The Icon’s verpakking weerspiegelt de verfijnde inhoud. Elk groen, geëtst-glazen karaf is met de hand geblazen door de ambachtslieden aan het Dartington Crystal, gepresenteerd met sierlijke metaalwerk, en afgesloten met een Luckenbooth insignis, die het broederschap van het merk toont.

Scott is van plan om de beperkte release elk jaar te produceren en zal bijna uitgestorven elixers blijven bevatten, zolang dat deze te vinden zijn. De Chivas Regal ‘The Icon’ is geprijsd op $ 3.500 per fles.

Voor meer informaties gaat u naar chivas.com