Het is nog vroeg in maart, maar we kunnen niet ontkennen dat we al beginnen te trappelen voor Pasen. Op tijd voor dit feest vol met eieren en konijnen is er nu een nieuwe vintage donkere chocolade door het creatieve chocoladebedrijf To’ak. Die bekend werden door een reep van donkere chocolade die $ 60 koste in 2014, het is dus niet verwonderlijk dat To’ak nu terug is met een veel duurdere reep van $ 345.

Ook wel ’s werelds eerste vintage chocolade genoemd, worden er door To’ak 200 repen gemaakt van dezelfde oogst.  Waarmee ze nu hun eerste uitstapje in de wereld van luxe chocolade maken. Met behulp van cacao uit het beschermde erfstuk Nacional Cacao in de vallei van Piedra de Plata in Ecuador, is dit al het beste wat de natuur te bieden heeft in een reep gestopt. Het vervaardigen van de 50-gram chocoladereep is een 18-maanden verouderingsproces in een 50-jaar-oud cognac vat. Dit zorgt voor een meer afgerond smaakprofiel waardoor ook subtiele tonen te voorschijn komen die anders zouden zijn overschaduwd. Elke staaf wordt verpakt in een handgemaakte Spaanse Elm houten doos gegraveerd met het reep nummer en is voorzien van een 116-pagina’s tellend boekje waarin de wetenschap achter het verouderingsproces wordt uitgelegd.

To’ak-Vintage-chocolate-Easter-2016

De Ecuadoriaanse bedrijf, opgericht in 2007 vanuit een beschermend regenwoud project, selecteert alle cocao met de hand om ervoor te zorgen dat alleen de beste bonen worden gebruikt. In tegenstelling tot andere donkere chocolade die worden gemengd met verschillende ingrediënten, wordt deze chocolade geproduceerd door To’ak uit cacao massa en rietsuiker die biologisch zijn geteeld.

Unknown

Om u een idee van hoe zorgvuldig de selectie is: To’ak produceerde aanvankelijk 500kg van chocolade. Hiervan werd slechts 10% voor de eerste release in 2014 gebruikt, waarmee 900 repen werden geproduceerd. Vandaar werden slechts 574 repen verpakt terwijl de resterende chocolade werd gebruikt voor experimenten en speciale releases, zoals de ‘vintage’ release.

Voor meer informatie, of om deze wonderbaarlijke chocola te bestellen, gaat u naar de website van To’ak Chocolade.