Het prachtige jachtschip wat u hierboven volop kan bewonderen is ontworpen door de recent, op 65-jarige leeftijd, overleden architecte Zaha Hadid in samenwerking met Blohm & Voss. Het jacht heeft de herkenbare vloeiende stijl van Hadid die ook in veel van haar gebouwen terug te vinden is. In het schip zijn deze vormen te zien in het bijzondere uitwendige skelet, die het jacht voorziet van extreme stevigheid waardoor het schip door de meest heftige stormen kan varen.

Hadid, ook wel Queen of the Curve genoemd, liet zich voor dit ontwerp inspireren door de ecosystemen van de onderwaterwereld.  Het zogenoemde Unique Circle Yacht is bijna 90 meter lang en heeft een topsnelheid van 30 km/u, wat 16 knopen is. Er zullen vijf van deze modellen in productie gaan, waarbij elk model meerdere dekken heeft met onder andere een fitnessruimte, zwembad en jacuzzi

Lees hier meer over de allergrootste superjacht ooit in Oss te water gelaten bij Heesen Yachts.

De architecte Hadid was voornamelijk wereldwijd beroem door haar organische bouwstijl en wordt ook wel gezien als grondlegger van het parametrisme, architectuur dat is gebaseerd op computerberekeningen en algoritmes.

pure-luxe-superjacht-organisch

Zie hier nog een bijzondere conceptjacht waarvan u niet gelooft dat het werkelijkheid wordt.