Als condens langs een fluitje druppelt en bitterballen in de frituur sissen, verschijnt de borrelende Nederlander al snel ter plaatse. Maar het geijkte borrelmoment van de Lage Landen maakt plaats voor een zuidelijk alternatief met de opkomst van aperitivo: de elegante borrel voor het diner waar vrienden genieten van elkaars gezelschap, verhalen en bites. Galliano gaat verder dan de trend met een premium Italiaans aperitief. De ‘Spirito Italiano’ creëerde Galliano L’Aperitivo als bitterzoete dorstlesser en helderrode pre-dinner drink. Voor Italiaanse momenten op Nederlandse bodem. 

unspecified-3

Het aperitivo-moment

Het woord ‘aperitivo’ vindt zijn oorsprong in het Latijnse ‘aperire’, wat openen betekent. Het traditionele aperitief is dan ook de opening van het diner. De Italiaanse gastvrouw of -heer schenkt lichte drankjes en serveert kleine hapjes om gespreken op gang te brengen en de smaakpapillen wakker te schudden. Ook zonder Italiaanse zon brengt de mediterrane borrel mensen bij elkaar, bewijst de groeiende populariteit van het aperitief in West-Europa. Het Italiaanse aperitief-moment brengt de zuidelijke borrelcultuur naar Nederland.

Galliano L’Aperitivo

Galliano gaat verder dan de opkomst van de Italiaanse borrel met de premium Galliano L’Aperitivo. Het authentieke label ontwikkelde een uniek recept voor een verfijnd, bitterzoet aperitief. ‘Amaro’ zouden de distilleerders in Italië de spirit zelf noemen. Extracten en infusies van sinaasappel, bergamot, mandarijn en grapefruit geven de lichte smaak die essentieel is voor een aperitief. Het hart van L’Aperitivo is de traditionele Galliano L’Autentico. Deze originele Galliano-likeur geeft een vleugje zoete kruidigheid met dertig mediterrane kruiden en specerijen. Samen worden ze door Maraschi e Quirici in Torino gehuwd tot een authentiek Italiaans drankje voor rond de klok van ‘aperitivo’.

unspecified-1

L’Aperitivo Signature Drinks

L’APERITIVO TONIC

Ingrediënten
50 ml Galliano L’Aperitivo
100 ml Tonic
Garnering
Schijfje limoen
Bereiding
Meng de ingrediënten in een groot wijnglas gevuld met ijs.

NEGRONI

Ingrediënten
30 ml Galliano L’Aperitivo
30 ml Vermouth
30 ml Gin
Garnering
Sinaasappelschil
Bereiding
Meng de ingrediënten in een laag glas gevuld met ijs

distillery_720

Twee visionairs. Eén spirit.

Het merk Galliano vindt zijn oorsprong in 1896. Arturo Vaccari, distributeur van verschillende spirits, vangt de ziel van Italië in een goudkleurige likeur en noemt hem naar de gevallen oorlogsheld Giuseppe Galliano. Beiden mannen werden geboren in Noord-Italië. Beiden vervulden hun, zeer verschillende, levensdoel pas als veertigers. Beiden ontmoetten de Koning van Italië. Beiden hadden een uniek charisma; een mengeling van eigenheid, charme, vriendelijkheid en een goed gevoel voor humor. Beiden belichaamden de ziel van Italië. En datzelfde doet de likeur die de twee Italiaanse visionairs verbindt. De likeur die zou uitgroeien tot een wereldwijd geliefd icoon van Italië.

Galliano L’Aperitivo is vanaf april 2016 voor een adviesprijs van €12,99 te koop bij o.a. Gall & Gall en de betere slijterijen.

unspecified-1