De chef-kok was jarenlang werkzaam in het restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, tot dat het sterrenrestaurant in 2011 naar Amsterdam Zuid verhuisde. Nu komt Ron Blaauw terug naar de Amstel met de bouw van zijn nieuwste toevoeging aan de Gastrobarren, ditmaal Astrobar Indonesia met Indonesische gerechten.

Ouderkerk aan de Amstel is bij mening Amsterdammers bij uitstek de favoriete plek om buiten de stad een hapje of een drankje te doen. De rij van restaurants die langs de Amstel liggen worden ook wel ‘De Strip’ genoemd. Ron Blaauw heeft duidelijk een band met de Amstel, waar hij voorheen twee sterren had in zijn eigen restaurant. En het blijkt dat hij er niet lang kan weg blijven met de opening van dit nieuwe restaurant.

In deze video van Het Parool verteld hij hoe de indeling van het restaurant er uit gaat zien en waarom hij zo’n fan is van de Indonesische keuken. Ook verteld hij samen met zijn chefkok Agus Hemawan wat er zoal geserveerd gaat worden na de opening op 1 mei.