Alle deelnemers aan de finale van de Dutch WORLD CLASS™ Competition zijn vandaag bekend gemaakt. Deze ‘Lucky Eleven’ strijden op 18 mei tegen elkaar aan de hand van een viertal challenges. De vier beste bartenders mogen later op de dag in het W Hotel Amsterdam, ten overstaande van vrienden, familie en pers, voor de Jury strijden voor de ultieme prijs: Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2016.

Wie zal de opvolger worden van Tess Posthumus?

We kunnen niet wachten om te zien wat ze dit jaar voor ons uit de kast halen, de 11 finalisten van de Dutch WORLD CLASS™ 2016. Vandaag werden hun namen bekend gemaakt (in willekeurige volgorde):
Lennart Deddens
Sergejs Platonovs
Chi-Ho Ta
Leroy Soumokil
Alberto Matallana
Amilcar Goncalves
Kevin Kroon
Alina Doll
Ollie Hampton
Caco Moreira Santos
Archie Kasan

Thema van dit jaar is de ‘Sensorium Castle Challenge’ waarvoor de deelnemers hun ‘signature’ cocktail presenteren waarbij ze zich hebben geïnspireerd op de rijke geschiedenis en erfgoed van de Schotse kastelen die symbool staan voor dit prachtige land. Uiteraard met een Schotse Whisky als basis ingrediënt.

Door de geschiedenis heen, is de zintuiglijke wereld altijd ongelooflijk belangrijk geweest voor de manier waarop mensen genieten van nieuwe ervaringen. Tegenwoordig, zien we dat aan de manier waarop mensen genieten van cocktails. In deze visie, proberen de finalisten zo veel mogelijk zintuiglijke componenten te introduceren in hun cocktail presentatie.

De finale dag vindt plaats bij ISAAC Company en Hotel W Amsterdam, waar de elf finalisten op de proef gesteld worden aan de hand van een viertal opdrachten, zoals ‘The Thinking Drinker Challenge’, waarbij blind moet worden geproefd en ‘The Liquid Mastery Challenge’, een kennistest van 50 vragen.  Tijdens de ‘Need for speed Challenge’, krijgen ze 7 minuten om zo veel mogelijk hoogwaardige cocktails te bereiden. Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De Jury beslist uiteindelijk welke vier finalisten over all het beste hebben gescoord, zij gaan later op de dag in het W Hotel Amsterdam de strijd met elkaar aan om de titel.

De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year mogen noemen, ook voegt hij of zij zich bij de WORLD CLASS™ familie en kwalificeert zich voor de Global Finals, van 26 tot 29 september in Miami, Florida.