In amerika is écht alles mogelijk, het is dan ook niet raar dat de 4 duurste gerechten ter wereld in Amerika te bestellen zijn. Wilt u nu eens echt uitpakken op de dag dat u de grote vraag gaat stellen aan uw geliefde? Dan kan het bijna niet extravaganter dan door de dag te vullen met het bezoeken van de verschillende restaurants en hotels in Amerika die deze overdreven dure gerechten serveren. Ontdek in deze lijst waar de 4 gangen vandaan komen en wat zo zo duur maakt.

Zillion-dollar-Lobster-Frittata-la-tortilla-mas-cara-del-mundo-02

Zillion-Dollar Breakfast: $1.000

Om de dag te beginnen starten we natuurlijk met een ontbijtje. Het ontbijt wordt geserveerd bij Norma’s Restaurant in New York’s Le Parker Meridien Hotel en kost een goede duizend dollars. Het gerecht wordt samengesteld uit ‘Zillian Dollar Lobster Frittata’ welke zo duur is door de exclusieve kreeft. Verder wordt het gerecht afgemaakt met ’10 ounces’ van sevruga kaviaar die $65,- per ounce kost. Door deze bizarre hoeveelheid en de kosten die erbij verbonden zijn staat dit ontbijt bekend als het duurste ter wereld.

hamburger

FleurBurger 5000: $5.000

Volgende stop: Las Vegas. Chef Hubert Keller, eigenaar van Fleur de Lys in het Mandalay Bay is verantwoordelijk voor het maken van ’s wereld duurste en meest decadente burger. Voor een prijs van $5.000,- krijgt u de FleurBurger 5000 met een ‘Kobe beef patty’, met een extravagante hoeveelheid zwarte truffels geserveerd met een foie gras en truffel saus op een truffel broodje. De maaltijd komt samen met een geweldige fles Chateau Petrus 1990 en wellicht een paar frietjes, maar het kan ook zijn dat u die er zelf nog bij moet bestellen.

WEB-diamond

Diamond Martini: $10.000

Er zijn genoeg bekende traditionele martini’s op deze aardbol. De typische cocktail wordt vaak gemaakt met gin en vermouth en wordt afgemaakt met een olijf of een stukje schil van een citroen. De martini kan old fashioned, dirty of shaken worden geserveerd, zoals ’s werelds favoriete spion, 007, hem graag drinkt. Er is echter nog een alternatief voor al deze martini’s die past bij het stellen van de grote vraag. De diamond martini is te bestellen bij New York’s Algonquin Hotel’s Blue Bar en begint bij $10.000,- afhankelijk van hoe groot de diamand is die u aan uw geliefde wilt schenken.

1653585_original

Frozen Haute Chocolate: $25.000

Om de dag af te maken komen we bij het duurste gerecht: een toetje van $25.000,- die te bestellen is in het Serendipity 3 Restaurant op East 60th Street. Het decadente dessert bevat de meest exclusieve chocoladesoorten en wordt als een soort slushy geserveerd met melk en vijf gram 24-karaats goud per portie. Het gerecht wordt afgemaakt met slagroom, nóg meer goud en La Madeline au truffel. De ‘ervaring’, zoals het restaurant het zelf noemt, komt samen met een gouden ketting en gouden lepen. Dit toetje is niet voor niets bekend gemaakt als ‘World’s most expensive dessert’ door het Guinnes World Records.

Lees ook: Luxe Lijstjes: De 4 Duurste Superyachts Ter Wereld Die Te Huur Zijn