Van 25 t/m 28 augustus serveert Lekker Laren voor de derde keer een combinatie van eten, drinken en entertainment. Het menu van het festival is groter dan ooit met maar liefst negentien restaurants die hun gastronomische kunsten vertonen. De chefs van onder andere George L.A., ‘t Amsterdammertje* en Zuiver zetten hun gerechten op de kaart. Het culinaire event wordt op smaak gebracht met muziek, entertainment en een lifestyle fair. 

Lekker Laren
Wat begon als een plaatselijk concert van Sonny’s Inc. groeide uit tot een restaurantfestival met gasten vanuit het Gooi en omstreken. Lekker Laren lonkt dit jaar meer dan ooit naar nationale fijnproevers met negentien uiteenlopende restaurants en een garde van Nederlandse topchefs. Zo kookt Restaurant Aaltje met streekproducten, waar Hilversummer VIDA Cerveceria Taperia de smaken van Spanje naar Nederland haalt. Restaurant De Hoefslag presenteert zich als gerenommeerde naam uit de culinaire scene, terwijl pop-up culi-lounge Le Bocque het resultaat is van een creatieve samenwerking tussen amateurgastronomen uit Laren. Daarnaast vertegenwoordigt hoofdsponsor Hocras acht verschillende restaurants op het evenement.

Lees ook: Pure Luxe Experience: Het Vernieuwde Restaurant Vermeer in Amsterdam

Naast de restaurants presenteren verschillende lifestylemerken hun specialiteiten op de Lekker Laren Lifestyle Fair. Het paviljoen – met in het hart een sushiband van The Red Sun – biedt onderdak aan brands als Staudt Watches, China Airlines en Hello Expat. Als aanvulling voor de smakelijke selectie restaurants en de fair zet Lekker Laren samen met hoofdsponsor Kabaz elke dag een ander thema centraal:

Donderdag 25 augustus 2016 – Business Thursday
Het lekkerste festival van Laren start met een exclusieve business ‘domibo’. Ondernemende lekkerbekken klinken de glazen. Muziek komt onder andere van pianisten die de vleugels van Pianometropool bespelen en het Croonerconcert van Sonny’s Inc. Small Big Band met een gastoptreden van Sinatra meets Sinatra.

Vrijdag 26 augustus 2016 – Bubbles on Friday by Moët & Chandon
Fijnproevers duiken vrijdag in de bruisende wereld van Moët & Chandon en ontdekken in een speciale stand het verhaal achter de champagne. Voor het muzikale behang slaan Dj’s de handen ineen met live-muzikanten die trompet, saxofoon of viool spelen.

Zaterdag 27 augustus 2016 – Happy Saturday
Lekker Laren grijpt op zaterdag terug naar haar oorsprong met het anderhalf uur durende concert van de befaamde entertainmentband Sonny’s Inc. Overdag zorgt Sistermania voor een muzikale side bij de chefsgerechten. 

Zondag 28 augustus 2016 – Family Sunday
Zondag prikt iedere generatie een vorkje mee op Lekker Laren. Het Malando orkest, mogelijk gemaakt door Stichting Vier ‘t Leven, start na een voorprogramma van Tosca Roelofsen klassiek de middag. De gehele dag ligt er extra focus op het kidsprogramma.

Shuttle service & kidsclub
Niet alleen de gerechten zijn tijdens Lekker Laren tot in de puntjes verzorgd. Het festival zet alles in werking voor een zorgeloze avond van gastronomisch genieten. Vanaf het parkeerterrein pendelen Landrovers en Jaguars naar het festivalterrein. Voor het ritje naar huis is de BOB-service van YourPrivateDriver in te schakelen. Lekker Laren denkt ook aan miniatuur fijnproevers. Pure Toddlers & Up zorgt dat ze zich niet zullen vervelen met de Kidsclub. Kinderen werken mee aan goocheltrucs, spelen in een levensgroot schaakspel of decoreren koekjes terwijl ze hapjes verorberen. Voor €10,00 per twee uur beleven ook de kleintjes Lekker Laren op zijn best

Tickets
Tickets zijn te koop via www.lekkerlaren.nl en kosten in de voorverkoop € 7,50 per dag of € 17,50 voor vier dagen. Aan de deur zullen de tickets voor € 9,50 en € 19,50 verkrijgbaar zijn. Kinderen tot 16 jaar krijgen gratis toegang.

Lees ook: Pure Luxe Experience: Michelin Sterrenrestaurant De Nederlanden in Vreeland