Elegante ‘one stop spot’ opent in hotel Pulitzer Amsterdam.

Na de opening van Jansz. en Pulitzer’s Bar maakt hotel Pulitzer Amsterdam vanaf vandaag met Pause het verhaal compleet. Afgezonderd van stedelijke ruis zet de ‘hideout’ de tijd stil met lichte gerechten, wijnen en koffies. To stay or to go. Pause ligt direct aan de recent gerenoveerde tuinen; verborgen in openbaarheid.

Culinaire pauze
In het hart van het hotel balanceert Pause als ‘one stop spot’ tussen elegante bar, verfijnd café en ‘to go’ concept. Amsterdammers en tijdelijke hoofdstedelingen komen in de serre op adem met uitzicht over de rustgevende tuinen of nemen plaats op het terras, omgeven door indrukwekkende grachtenpanden en de Westerkerk. Uitkijkend over de lommerrijke oase van rust pauzeert Pause de klok voor iedereen die dat nodig heeft. De hotelgast, de sightseeër en de buurtgenoot drinken een kop koffie met een verfijnd ontbijtje in de ochtendzon. Vanaf het middaguur vult het menu van Pause zich met kleine en lichte gerechten. Zo zijn onder andere gerookte-ricottasalade, caesarsalade en avocadotoast te bestellen met een bijzondere wijn. Een strak, glazen display verlekkert voorbijgangers de hele dag met handgemaakte zoetigheden.

Pause---Counter-view---Service

Historisch modern design
In het interieur design van Creative Director Jacu Strauss verbindt Pause historisch en modern vakmanschap in eclectisch design met een Nederlandse touch. Rijke materialen als marmer, fluweel en messing creëren samen een lichte uitstraling. De serre, die overgaat in het glazen gangenstelsel dat de binnentuin in vieren opsplitst, overspoelt Pause met licht. Ieder deel van de tuin kreeg een eigen karakter die door hun speelse charme met elkaar verbonden blijven. Het strakke terras van Pause ligt direct aan één van de gerenoveerde binnenplaatsen. Tussen de historische panden biedt iedere tuin op zijn manier een serene rust midden in de ontstopbare drukte van Amsterdam.

Pause---Overview---Service