De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal restaurant The White Room.

De herfstwind blaast de bladeren van de bomen en de najaarssmaken op de borden van The White Room. Seizoenen wisselen op het menu van Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen en Signature Chef Jacob Jan Boerma (3*Michelin voor Restaurant De Leest in Vaassen). Wildgerechten voegen vanaf 1 november robuuste nuances toe aan de lichte en geraffineerde cuisine van het restaurant. 

The White Room brengt een elegante, maar toegankelijke, cuisine die bouwt op de beste producten van het seizoen. Ze vormen samen met Boerma’s kenmerkende zuren en specerijen, en Dalhuisens frisse uitvoering een perfecte combinatie. De smaken van het najaar geven een nieuwe impuls aan de bestaande gerechten van The White Room. Het wildseizoen gaat van start door de toevoeging van patrijs en kooi-eend aan het menu. En wij mochten voorproeven afgelopen woensdag en spreken dus uit ervaring: Gaat dat proeven! Een bezoek meer dan waard.

‘Op jonge leeftijd legde ik al mijn eigen moestuintje aan. Ik proefde de smaken van het seizoen. In The White Room doe ik datzelfde. Ik volg de jaargetijden en hun producten. Dit najaar versmelten de robuuste smaken van het wildseizoen met een fris signatuur.’
– Arturo Dalhuisen, Chef de Cuisine van The White Room

The White Room | Dam 9 | 1012 JS | Amsterdam, Reserveren: RestaurantTheWhiteRoom.com

The White Room zit in het pand van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Het hotel bestaat in 2016 150 jaar en is misschien wel het bekendste hotel van Amsterdam. Na een renovatie van meer dan twee jaar is het 55-panden tellende complex compleet vernieuwd. Het hotel telt 451 kamers, waaronder de 120 m2 tellende Royal Suite aan Damzijde, met privélift en kogelwerend glas, en de Presidential Suite van 100 m2. Voor zakelijke gasten biedt het hotel 2200 m2 aan meeting- en eventruimte, waaronder de monumentale en bijzondere Wintertuin, waar hotelgasten bovendien iedere ochtend kunnen genieten van het uitgebreide NH Collection Breakfast. NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky is bij de Nationale Meeting Awards in februari 2016 uitgeroepen tot ‘Beste Meeting- en Eventlocatie van Nederland’ in de categorie Large (>250 personen). Culinaire liefhebbers kunnen voor een uitgebreid gastronomisch aanbod terecht in Grand Café Krasnapolsky, cocktailbar The Tailor, winnaar van de ‘Best New Hotel Bar of Amsterdam’ award 2016, en restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma (3*Michelin voor Restaurant De Leest in Vaassen).

screenshot-2016-10-14-11-10-38