Restaurant ‘Bij Teus’ bevindt zich op Het Oude Dorp van Houten, vlakbij Utrecht. Hier is een oude dorpsgarage het uitgangspunt geweest om stijlvol omgebouwd te worden tot dit moderne restaurant. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door gastvrouw Hanke Visser in de zogenoemde ‘woonkamer’, waar bezoekers kunnen genieten van een aperitief en amuse om in de sfeer van het restaurant te worden geïntroduceerd. Deze woonkamer krijgt overigens binnenkort een complete makeover, genoeg reden voor ons om snel nogmaals een bezoek te brengen aan Teus. En dat zou u ook moeten doen want “Bij Teus” is de verrassing van het jaar. Ook heel geliefd bij vele Bekende Nederlanders.

Bij het toetreden in de daadwerkelijke ruimte van het restaurant valt de gecentreerde open keuken direct op. Niet eerder hebben we een restaurant meegemaakt waar zo veel gasten kunnen genieten van een blik in de keuken. Door de slimme indeling van het restaurant kan menig gast gemakkelijk zien hoe zijn of haar eten wordt bereid door het creatieve team. Opvallend in de keuken is dat er uitsluitend op de Big Green Egg wordt gebakken. De ruimte is modern en huiselijk ingericht, door de combinatie van industriële elementen is het interieur zowel stoer als gezellig.

Bijzonder bij Teus is de dat er elke drie weken een nieuw menu wordt bedacht door chef Martin Rotteveel en zijn team, waarbij we kunnen kiezen tussen vier, vijf, zes of zeven gangen. Dit is zowel bevorderlijk voor de indrukwekkende creativiteit van de chefs als voor de regelmatig terugkerende gast. Na het aangeven van eventuele allergieën leggen we het lot in de handen van de chef, die voor ons een 7-gangen menu gaat bereiden.

Als eerste gerecht… gestoomde roodbaars met supplement kaviaar. De bijpassende wijnen van het menu werden overigens persoonlijk geselecteerd door onze geliefde gastvrouw Hanke. Bij deze roodbaars drinken we Solar de Serrade 2015.

En dan als tweede gang aten we tonijn met kiemgroente, tomaat, gezouten yoghurt en yuzu dressing. Hierbij dronken we een riesling van dockner Tom.

Het derde gerecht… kalf pastrami, echt super.

Daarna volgde de … gebakken heilbot, en het gaat maar door (graag hoor).

Dan nog een “tussendoor” (gerecht 5), de o zo heerlijke krokante zwezerik met truffel pasta en verse truffel.

Alles nog steeds met uitstekende en passende wijnen natuurlijk.

Het hoofdgerecht … een lekkere dry aged runderlende met de net zo lekkere Neh! Rosso 2015.

Als dessert is er keuze uit kaas of zoet. De een dus zoet en de ander dus kaas. Magnifiek.

Conclusie: Bij Teus is nog lang niet bij iedereen bekend. Ga daar heen naar Houten. Ontzettend lekker. Ontzettend leuk en ontzettend betaalbaar!

 

Meer informatie of reserveren kan op de website van Bij Teus.

Restaurant Bij Teus
Plein 3 | Houten
info@bijteus.nl