Eén kopje cocktail, alstublieft!

Die doorsneedrinkebroers mogen dan het glas verkiezen voor hun gincocktail, wonderlijke ginnippers volgen het voorbeeld van Hendrick’s geheime orde: gin in porselein. Het Secret Order giftpack bestaat uit een 70cl fles Hendrick’s Gin met wonderschone kop en schotel. Het servies komt in twee verschillende designs, zodat ginliefhebbers een set kunnen verzamelen. Een derde design blijft net als het genootschap niet voor iedereen toegankelijk. Deze is enkel te koop op Schiphol en andere vliegvelden.

Het bijgeleverde geheime menu van gincocktails helpt iedereen de magie der komkommers machtig te worden. Sprookjesachtige ginfeestjes vragen om Hendrick’s Gin & Tonic met een komkommergarnering. Of een van de andere curieuze cocktails zoals de Cucumber Basil Smash. Dit recept mixt genoeg om twee theekopjes te vullen tijdens een knusse gin-tête-à-tête. De verborgen recepten ontdek je allemaal op de cadeauverpakking.

Cucumber Basil Smash 

 Ingrediënten

  • 50 ml Hendrick’s Gin
  • 25 ml vers citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 10 kleine blaadjes basilicum
  • 5 dunne schijfjes verse komkommer

Garnering
Een schijfje komkommer

Bereiding
Doe de basilicumblaadjes en komkommerschijfjes samen met de suikersiroop in een shaker en stamp goed fijn. Voeg Hendrick’s Gin, vers citroensap toe en vul de shaker tot driekwart met ijsblokjes. Shake 10 seconden, zodat de ingrediënten goed gemixt worden. Schenk de cocktail door een zeef uit in de twee theekopjes. Voeg in elk theekopje een ijsblokje toe en garneer met een schijfje komkommer.

Hendrick’s ‘Secret Order’ is voor een adviesprijs van €35,99 te koop bij Gall&Gall, Sligro en betere slijterijen.