Belvedere wordt door velen gezien als ’s werelds eerste Luxury Vodka. Het merk heeft door de jaren heen een prominente status verworven omtrent hun vodka’s en het lijkt nog lang niet voorbij te zijn voor ze. Nu komt het merk met twee nieuwe Vodka-soorten in hun Single Estate Rye Series. Een serie vodka’s die erop gericht is de oorsprong van het Oost-Europese drankje zo goed mogelijk samen te vatten.

Smogóry Forest en Lake Bartężek

De eerste in deze series is gemaakt van een rogge-soort die enkel in één specifiek gebied is te vinden. De rogge in de Smogóry Forest Belvedere wordt gewonnen van een landgoed ergens in West-Polen. Enkel op deze plek is rogge te vinden die deze unieke smaak van honing, karamel en witte peper weet voort te brengen. Juist dit soort aspecten maken van Belvedere een vodka die op vrijwel geen enkel vlak te vergelijken is met andere vodka-merken.

belvedere vodka single estate rye series drank Pure Luxe

De tweede, de Lake Bartężek vodka, wordt op een hele andere plek geboren. Om rogge te winnen dat voor deze vodka gebruikt wordt, moeten we ons verplaatsen naar Noord-Polen. Het Mazury-gebied om precies te zijn. Hier ligt de roggeboerderij die langs de Oostelijke zijde een meer heeft liggen vanwaar men de naam heeft ontleend. De rogge voor deze vodka liggen tijdens de streng-winterse periodes ruim 80 dagen volledig onder sneeuw bedolven. Het resultaat is een grauwe, ijzige smaak die zich laat vertalen naar zwarte peper, geroosterde noten en room. Een hele andere toon dus.

belvedere vodka single estate rye series drank Pure Luxe

Spectaculair design voor deze Belvedere

Geheel in stijl met de unieke creatie van deze vodka’s zijn de flessen. Deze hebben net als de unieke smaakprofielen en productieprocessen, een geheel eigen design. De Smogóry Forest fles heeft een grijzige/bruine tint die van donker naar licht overloopt. De Lake Bartężek fles daarentegen heeft een ijzige blauwe kleur. Ook hier een verschil van donker naar licht. Beiden flessen hebben in de voet een vierkante basis welke naar boven toe steeds ronder wordt. Een mooi effect en zeer luxe design.