Nog niet zo heel lang geleden bereikte ons het nieuws dat The Macallan een duo van twee zeer speciale 60-jaar oude whisky’s gaat veilen. Deze whisky’s worden beiden uitgebracht met een erg artistiek label. Een whisky heeft een label ontworpen door Peter Blake en de andere whisky bevat een label ontworpen door Valerio Adami. Nu komt het merk met een 50-jarige whisky die zeer binnenkort te koop zal zijn bij de betere slijterijen.

The Macallan 50-jaar oude Single Malt whisky

Als een gerenommeerd whisky-merk als The Macallan een whisky uitbrengt met deze leeftijd, dan is ’t voor verzamelaars een moment om hun oren te spitsen. Een whisky van dergelijk jaartal en zulke kwaliteit wordt namelijk niet op wekelijkse of zelfs maandelijkse basis aangeboden. Het is dus logisch dat iedere whisky-fanaat aardig wat inspanning wil leveren om deze whisky te bemachtigen. In lijn der verwachtingen is ’t een zeer gelimiteerde uitgave. Er zullen namelijk maar 200 flessen gebotteld worden van deze speciale whisky.

De whisky heeft een halve eeuw gerijpt in Europese eikenhouten vaten. Er zijn vleugjes van vanille te proeven, fudge en toffee. Daarnaast komt ook sinaasappel en vijg voor in ’t smaken-pallet. Volgens de hoge heren bij The Macallan zelf is deze whisky het beste te drinken op kamertemperatuur of met een glas water erbij – zo zou de smaak optimaal vrij komen. Mocht je willen proberen deze whisky op de kop te tikken, dan moet je wel rekening houden met een flink prijskaartje. Het schijnt zo te zijn dat de whisky zo’n $35.000 gaat kosten.