We schrijven regelmatig over dure whisky’s, maar The Macallan spant de kroon wanneer het aankomt op prijs. The Macallan is slechts 24 keer gebotteld en daardoor extreem zeldzaam. Zeldzame whisky’s worden met regelmaat op veilingen aangeboden, maar voordat deze twee extreem begeerde flessen whisky naar de Bonhams Hong Kong veiling konden gaan, was een retailer ze voor. Retailer Le Clos kocht namelijk twee van die exacte flessen voor een record-breaking $1,2 miljoen dollar.

The Macallan

The Macallan is in 1824 opgericht in Speyside, in het hart van de Schotse Hooglanden. Als een van de eerste distilleerderijen in Schotland met een officiële licentie heeft het merk zichzelf opgewerkt tot een van ’s werelds leidende single malt whisky’s. Kenmerkend is het gebruik van natuurlijke, pure producten, gecombineerd met traditionele methoden en ouderwets vakmanschap in combinatie met invloeden uit Spanje, Noord-Amerika en Schotland.

Verkocht voor $1,2 miljoen dollar

Van deze twee zeldzame whisky’s zijn er in 1986 slechts 24 gebotteld, waarvan 12 voor Blake en 12 voor Adami. De twee kunstenaars zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp etiket van de whisky. Het feit dat er slechts 24 flessen bestaan en ze zo oud zijn, maakt dat deze flessen zo duur zijn. Voor nu heeft retailer Le Clos het record verbroken wat betreft het kopen van de duurste whisky, maar aangezien er in mei alsnog een veiling plaats gaat vinden, kan daar altijd nog verandering in komen. Herken je deze flessen? Dat kan kloppen, we schreven er eerder al eens over.

Bron: D’Marge