Mensen met geld investeren graag. Logisch ook, met geld kun je geld maken en als je ’t goed aanpakt is er met bepaalde zaken een aardig rendement te realiseren. Neem nou bijvoorbeeld whiskey, of klassieke auto’s. Beiden zijn gigantisch waardevast en kennen bovendien een stijging die de laatste jaren praktisch loodrecht omhoog gaat. Beslist het overwegen waard dus wanneer je zoekt naar een vruchtbare investering. Deze klassieke Ferrari 250 GT Series II Coupé is zo’n stijlvolle klassieker die alleen maar meer geld waard wordt – met grote stappen.

Een klassieke Ferrari 250 GT Series II Coupé uit 1960 is de investering die je zoekt

Laten we vooropstellen dat een klassieke Ferrari altijd een goede aanwinst is, ongeacht de motivatie achter de aanschaf. Of je nu gewoon graag rijdt in een klassieker, of toch echt op zoek bent naar een investering die zichzelf meermaals terugbetaalt: het blijft een goede keuze. Veel autoliefhebbers zullen het met ons eens zijn als we zeggen dat het design van ’toen’ vele malen meer emotie bevat, dan de strakke computergetekende modellen die we vandaag de dag overal zien. Daar is niets mis mee, maar de passie die bij dergelijke klassiekers komt kijken is gewoon zaligmakend.

Ferrari 250 GT Series II Coupé veiling Bonhams Pure Luxe

Het bijzondere aan deze 250 GT Series II Coupé is het feit dat het model een omkeerpunt in de geschiedenis van de Prancing Horse. Voordat de 250-serie gemaakt werd, was Ferrari namelijk bezig met het vervaardigen van straat-legale automobielen die enkel op bestelling werden gemaakt. Diverse modellen uit die periode zijn dan ook gigantisch zeldzaam. Met de komst van de Ferrari 250 GT Series II Coupé werd deze aanpak uit het raam gegooid. Voor het eerst in de geschiedenis van het Italiaanse automerk werden modellen en masse geproduceerd.

Ferrari 250 GT Series II Coupé veiling Bonhams Pure Luxe

In originele staat een stukje historie aanschaffen

De aankoop van deze witte Ferrari 250 GT Series II Coupé is er niet zomaar een. Het is een klassieke Ferrari die praktisch in concours-staat verkeerd. Voortgedreven door de prachtige Tipo 128F V12 welke een upgrade was van de 3-liter V12 die Ferrari tot dan gebruikte. Deze specifieke Ferrari is zoals gezegd uitgevoerd in een prachtige witte kleur, welke goed contrasteert met het rood van het lederen interieur. Daarnaast is de bolide uitgerust met schijfremmen (wat voor die tijd beslist bijzonder was) én beschikt de Ferrari over een overdrive transmission.

Ferrari 250 GT Series II Coupé veiling Bonhams Pure Luxe

Alles aan deze auto is nog origineel en dat maakt dat we het hier over een bolide hebben die op z’n zachtst gezegd bijzonder is te noemen. Niet alleen vanwege het feit dat de auto echt een ommekeer in Ferrari’s aanpak markeert, maar tevens omdat het een klassieker is die daardoor zeer gewild is én in een aangenaam tempo in prijs stijgt. Mocht je dus een goede investering willen doen: dit is een absolute aanrader.

Bron: Bonhams