Na enkele maanden van intensief verbouwen is het eindelijk zover: het Concertgebouw heeft het nieuwe restaurant LIER geopend voor bezoekers. Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van de concertzaal aan het Museumplein. Naar eigen zeggen kunnen gasten vanaf nu genieten van klassieke gerechten samengesteld door chef-kok Erwin Oudijk.

Het Concertgebouw speelt in op behoefte van bezoeker

Met deze toevoeging speelt Het Concertgebouw in op de behoefte van de bezoekers om uitgebreid te kunnen eten en drinken voorafgaand aan een concert, zonder zich nog te hoeven haasten of verplaatsen om op tijd te zijn. “De reserveringstijden van het restaurant zijn uiteraard afgestemd op de programmering, waardoor onze gasten onbezorgd kunnen genieten”, zegt gastheer Daniël Huberts. “Prachtige concerten in combinatie met formidabel eten en drinken, dat is in onze ogen de ultieme ervaring in Het Concertgebouw en de beste service aan de bezoeker”.

Het concertgebouw restaurant LIER Pure Luxe

Smaken van nu

Op het menu staan herkenbare gerechten, waar mogelijk bereid met producten uit eigen regio, die vooraf te bestellen zijn in een viertal arrangementen. Ze variëren van een signature dish met een dessert (€39,75 per persoon) tot een volledig driegangenmenu inclusief drankarrangement (€56,60 per persoon). Aan het roer staat chef-kok Erwin Oudijk, die na een avontuur van zeven jaar in Australië weer terug is in eigen land. Zijn allround stijl met de Franse keuken als basis dankt hij aan eerdere banen in onder andere The College Hotel en The Dylan Hotel.

Het concertgebouw restaurant LIER Pure Luxe

Beslist het bezoeken waard

Restaurant LIER is vanaf 24 oktober geopend op avonden dat er concerten plaatsvinden in de Grote Zaal en na afloop van Het Zondagochtend Concert voor een uitgebreide brunch. Eten en drinken in LIER is enkel mogelijk voor bezoekers die op dezelfde dag een concert in Het Concertgebouw bezoeken. Een tafel kan online gereserveerd worden tijdens het bestellen van concertkaarten. Op de pagina van het specifieke concert staan tevens de dinerarrangementen. Ook kan er telefonisch geboekt worden via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45 (dagelijks bereikbaar van 10.00 – 17.00 uur). Mensen die reeds in het bezit zijn van kaarten kunnen een tafel reserveren door met hun account in te loggen op de website en onder ‘Mijn Concerten’ een diner in LIER te boeken.