In Amsterdam is er een overvloed aan restaurants en barretjes te vinden. Althans, wanneer je iets verder kijkt dan enkel de toeristische route. In onze hoofdstad opent praktisch iedere week een nieuwe horecagelegenheid. Een leuk iets, maar ook iets waar we met een kritisch oog naar kijken. Want, openen is één, kwaliteit leveren én behouden is twee. De kritische eter zal al gauw een selectie van restaurants hebben waar hij of zij graag komt. Neem bijvoorbeeld restaurant Senses – in onze ogen beslist één van de absolute topplekken in Amsterdam.

Restaurant Senses staat niet stil

Wanneer je mensen vraagt wat ze het meest bijzondere aspect van een restaurant vinden, dan ligt ‘goed eten’ voor de hand als keuze. En dat is ook logisch: men komt per slot van rekening naar jouw restaurant om van een geweldig diner of een complete lunch te genieten. Toch zal iedere restauranthouder en chef je vertellen dat het juist de samenkomst van diverse aspecten is die mensen doet terugkeren.

restaurant senses by lars bertelsen amsterdam Pure Luxe

Zo wordt Restaurant Senses by Lars Bertelsen al jarenlang gezien als dé culinaire hotspot in hotel The Albus. Het is volgens kenners een restaurant uit de top-10 beste restaurants van Amsterdam. Een predikaat dat – met het aanbod in ’t achterhoofd – beslist een weerspiegeling is van de uitmuntende kwaliteit die men er levert. Desondanks is ook Senses constant in ontwikkeling.

De menukaart kan namelijk nog zo goed zijn, als de rest niet klopt, of out-dated raakt, dan is de totaalbeleving niet zoals het hoort. Juist om die reden besloot het restaurant na 8 jaar voor eventjes de deuren te sluiten. Het interieur was toe aan een update, zodat het geheel weer dezelfde harmonie van kwaliteit zou hebben. Het resultaat: een totaalplaatje dat werkelijk tot in detail klopt.

restaurant senses by lars bertelsen amsterdam Pure Luxe

Samen met Studio Hank is kwaliteit opnieuw uitgevonden en gewaarborgd

Zoals we eerder al aangaven is het de kunst om een goede balans te vinden tussen alle betrokken aspecten. Zo moet de kaart goed zijn, het personeel goede service bieden, maar moet het interieur óók een passend niveau behalen. Het was om die reden dat Studio Hank in de armen werd genomen om het interieur volledig te vernieuwen.

Wat opvalt is dat er gekozen is voor diverse gouden en koperkleurige elementen. De kunstzinnige vormgeving die door het hele restaurant terug is te vinden, prikkelt – net als het eten – de zintuigen van de aanwezige gasten. Daarnaast is er plaats gemaakt voor nieuwe banken en stoelen, zodat het comfort van de gast naar een hoger niveau wordt getild.

Ondanks deze ingrijpende metamorfose, kunnen gasten er nog steeds terecht voor de 3 tot 7-gangen Food-Art menu’s van chef-kok Lars Bertelsen. Nu, meer dan ooit, lijken de creatief opgemaakte gerechten met hun bijpassende wijnen tot hun recht te komen. De sfeervolle verlichting, het zitcomfort, de smakelijke ingrediënten en uiteraard de uitmuntende service: dát is de combinatie van factoren die een restaurant van hoogwaardig niveau maken. Wat ons betreft een geslaagde make-over. Beslist een bezoekje waard.