Het was eventjes spanning en sensatie alvorens bekend werd wie tegen wie zou voetballen in de kwartfinales van de Champions League, maar inmiddels is het duidelijk. Ajax zou volgens geruchten uitkomen tegen het Liverpool van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, maar niets is minder waar. De Amsterdammers zullen het in een tweeluik opnemen tegen de ‘Oude Dame’ uit Italië: Juventus. 

Ajax na Real Madrid uitgeschakeld te hebben alsnog ontmoeting met Cristiano Ronaldo

Nu de kwartfinales van de Champions League een feit zijn is het tijd voor Erik ten Hag en zijn formatie om volledig te focussen op Juventus. Uiteraard is die laatstgenoemde één van de gedoodverfde kanshebbers voor het winnen van de ‘cup met de grote oren’ – simpelweg door de komst van Cristiano Ronaldo. Volgens velen één van de beste voetballers ter wereld – zo niet, dé beste. De volledige loting is als volgt:

Ajax Amsterdam – Juventus
FC Porto – Liverpool
FC Barcelona – Manchester United
Manchester City – Tottenham Hotspur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

In de halve finale een Engelse tegenstander in City of Tottenham

Mocht het Ajax lukken om over twee wedstrijden de betere te zijn, dan wacht er sowieso een Engelse club in de halve finale. De tegenstander is de winnaar van de confrontatie tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. Niets is onmogelijk en voetbalminnend Nederland hoopt natuurlijk dat Ajax buitengewoon presteert tegen Juventus. Een saillant detail: in de laatste vier wedstrijden die Cristiano Ronaldo tegen Ajax speelde, was hij telkens trefzeker. De Portugees wist maar liefst 8(!) keer te scoren tegen de Amsterdammers. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op 9 april, waar Ajax de Italianen thuis ontvangt. We wensen de mannen alle succes.